Køb for 300,- og få gratis fragtØkologi og kvalitet mail@skaertoft.dk

TARTE FLAMBÉE eller FLAMMKUCHEN

Tarte flambée

Ca. 10 min.

275 °C varmluft

2 timer

Til 4 personer

Dej:

175 g lunkent vand (cirka 30 °C)
10 g øko gær (kan udelades)
15 g olivenolie
5 g salt
300 g stenkværnet kagemel (evt. 250 g kagemel 
og 50 g stenkværnet fuldkornsrugmel

Topping:

2 dl cremfraiche 38 %
2-3 løg i papirstynde skiver
200-250 g god bacon i tern
Evt. friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:

Gæren opløses i vandet. Herefter tilsættes salt, mel og olie, og dejen æltes godt igennem. Form dejen til en kugle og lad den hæve i 1 time eller til dobbelt størrelse. Hvis du udelader gæren lad da dejen hvile i 30 min., inden du går videre.'

Forvarm ovnen med bradepande(rne) i til 275 °C varmluft. Snit løgene og skær baconen i tern.

Den hævede dej vendes ud på et let meldrysset bord. Del evt. dejen i to lige store stykker - har du en pizzaspade, gør det det nemmere at få din tarte flambée i ovnen. Rul dejen tynd til en eller to firkanter med en kagerulle. Læg dejen på bagepapir.
Smør cremefraiche på dejen og fordel dine fintskårne løgskiver og bacon ovenpå.

Sæt forsigtigt bagepapir og "kuchen" på den varme bageplade og bag din kuchen i ca. 10 min. indtil den er sprød, sprød, sprød. Jo tyndere kuchen, jo færre minutter skal den bage!

Du kan med fordel fjerne bagepapiret efter 5 min. Dette giver en dejlig sprød bund. 
Tærten afkøles let og skæres i firkanter. Kværn evt. lidt sort peber over din flammkuchen lige inden du serverer den. 

Nydes med et godt glas Alsace hvidvin :-)