TARTE FLAMBÉE eller FLAMMKUCHEN

Til 4 personer.
Velegnet til æltning i hånden eller med røremaskine.

Dej:
175 g lunkent vand (cirka 30 grader)
10 g øko gær (kan udelades)
15 g olivenolie
5 g salt
300 g stenkværnet kagemel (evt. 250 g kagemel og 50 g stenkværnet fuldkornsrugmel) 

Topping:
2 dl cremfraiche 38 %
2-3 løg i papirstynde skiver
200-250 g god bacon i tern
Evt. friskkværnet peber

Gæren opløses i vandet. Herefter tilsættes salt, mel og olie, og dejen æltes godt igennem. Form dejen til en kugle og lad den hæve i 1 time eller til dobbelt størrelse. Hvis du udelader gæren lad da dejen hvile i 30 min., inden du går videre.

Forvarm ovnen med bradepande(rne) i til 275 grader varmluft. Snit løgene og skær baconen i tern.

Den hævede dej vendes ud på et let meldrysset bord. Del evt. dejen i to lige store stykker - har du en pizzaspade, gør det det nemmere at få din tarte flambée i ovnen. Rul dejen tynd til en eller to firkanter med en kagerulle. Læg dejen på bagepapir.
Smør cremefraiche på dejen og fordel dine fintskårne løgskiver og bacon ovenpå.

Sæt forsigtigt bagepapir og "kuchen" på den varme bageplade og bag din kuchen i ca. 10 min. indtil den er sprød, sprød, sprød. Jo tyndere kuchen, jo færre minutter skal den bage!

Du kan med fordel fjerne bagepapiret efter 5 min. Dette giver en dejlig sprød bund. 

Afkøles let og skæres i firkanter. Kværn evt. lidt sort peber over din flammkuchen lige inden du serverer den. 

Nydes med et godt glas Alsace hvidvin :-)

In the dialect spoken in Alsace, flammekueche means ''cooked in the flames''; the French "flambee" and the German "Flamm" has a similar meaning.
Whatever it's called, tarte flambee is to northern Alsace what pizza is to southern Italy.
It starts with bread dough rolled out fine as a crepe. This dough is spread with creme fraiche, a thick soured cream mixed with a delicate fresh white cheese called fromage blanc. It is seasoned with salt and pepper, and then thinly sliced white onions and bacon cut like matchsticks go on top.
The heat in the oven is so intense that in less than few minutes the tarte emerges still supple, yet blistered at the edges, with the topping of cream and cheese the color of old ivory.
Tarte flambee originated with peasants of the Bas Rhin, and is a specialty in the area from Strasbourg, Alsace.


(http://www.latarteflambee.com)