Perlekompot
2 dl perlebyg (godt skyllet)
2 finthakkede skalotteløg
½ dl olivenolie
½ L lys hønsebouillon
1 dl let-pisket fløde
50 g revet parmesan
50 g koldt smør
salt - friskkværnet peber
citronsaft - evt. lidt citronskal
100 g svampe efter smag
Lidt olivenolie
Salt - friskkværnet peber
Grofthakket persille
Tilberedning
I en gryde sauteres løg og den skyllede perlebyg i olivenolie.
Tilsæt bouillon og lad simre til perlebyggen er al dente,
ca. 18 min.
Sættes til side og trækker under låg, ca. 12–15 min.
Ved anretning tilsættes parmesan, det kolde smør og
let-pisket fløde.
Kompotten smages til med salt, peber, citronsaft, evt. lidt
fintrevet citronskal.
Svampene ristes let i olivenolie og krydres,
tilsættes persille og fordeles ovenpå risottoen.
Har du ingen svampe, kan du erstatte dem med finthakkede gulerødder og fintskårne bønner - dog i en lidt større mængde. Det er næsten "snysk" - og nydes med velbehag af perle-elskere i alle aldre :-)