Svamperisotto

Til 4 personer.

Perlekompot:
2 dl perlebyg (godt skyllet)
2 finthakkede skalotteløg
½ dl olivenolie
½ l lys hønsebouillon
1 dl let-­pisket fløde
50 g revet parmesan
50 g koldt smør
Salt
Friskkværnet peber
Citronsaft - evt. lidt citronskal

100 g svampe efter smag
Lidt olivenolie
Salt
Friskkværnet peber
Grofthakket persille

Tilberedning:
I en gryde sauteres løg og den skyllede perlebyg i olivenolie.
Tilsæt bouillon og lad simre til perlebyggen er al dente; ca. 18 min.
Sættes til side og trækker under låg i ca. 12–15 min.
Ved anretning tilsættes parmesan, det kolde smør og
let-­pisket fløde.
Kompotten smages til med salt, peber, citronsaft og evt. lidt
fintrevet citronskal.
Svampene ristes let i olivenolie og krydres. Der tilsættes persille og det fordeles ovenpå risottoen.

Har du ingen svampe, kan du erstatte dem med finthakkede gulerødder og fintskårne bønner - dog i en lidt større mængde. Det er næsten "snysk" - og nydes med velbehag af perle-elskere i alle aldre :-)

Opskriften er Jens Peter Kolbecks, og er fra kurset, "SKILLS 1-2-3, kylling", som blev afholdt i Skærtoft Staldkøkken i marts 2013.