Surdejsbrød/stykker

Bagetid ca: 14-18 min.
Forberedelse: 18-20 timer
Temperatur: 220 °C varmluft
Antal: Ca. 25 stk. eller 2 brød

Ingredienser

  • 150 g fuldkornsrugmel
  • 100 g fuldkornsspeltmel
  • 200 g fintsigtet Ølandshvedemel
  • 550 g fintsigtet speltmel
  • 250 g yoghurt naturel
  • Ca. 550 g vand
  • 20 g øko gær
  • 20 g salt

Fremgangsmåde

Dag 1:

1. Bland vand, surdej og alt melet
2. Bland til grødet konsistens og lad dejen hvile i 30 min. (autolyse)
3. Ælt dejen på røremaskine i 2-3 min. ved høj hastighed
4. Lad dejen hvile endnu 5 min. og tilsæt salt
5. Ælt dejen igen i 1-2 min. ved mellem hastighed
6. Derefter kom dejen i en olie smurt bøtte og lad dejen fermentere 6-8 timer på bordet
7. I løbet af fermenteringen foldes dejen 3-5 gange
8. Derefter sættes dejen på køl i min 8-12 timer

Dag 2:
1. Dagen efter hældes dejen ud på et meldrysset bord og hakkes op i passende brød eller stykker
(stykkerne kan vendes i fuldkorns mel, frø eller kerner)
2. Bag i forvarmet ovn på 220 °C varmluft i ca. 14-18 min.