Køb for 300,- og få gratis fragtØkologi og kvalitet mail@skaertoft.dk

Surdejsbrød eller stykker med Ølandshvede

Boller

14-18 min

220°C varmluft

18-20 timer

Ca 25 stk. eller 2 brød

Ingredienser:

400 g fintsigtet hvedemel 
150 g fintsigtet ølandshvedemel
50 g fuldkorns ølandshvedemel
450 g koldt vand
50 g surdej eller 20 g gær
15 g salt


Drys:
Stykkerne vendes i frø, kerner eller fuldkornsmel. 

Fremgangsmåde:

1.    Bland vand, surdej og alt melet
2.    Bland til grødet konsistens og lad dejen hvile i 30 min (autolyse)
3.    Ælt dejen på røremaskine i 2-3 min. ved høj hastighed
4.    Lad dejen hvile endnu 5 min. og tilsæt salt
5.    Ælt dejen igen i 1-2 min. ved mellem hastighed
6.    Derefter kom dejen i en olie smurt bøtte og lad dejen fermentere 6-8 timer på bordet
7.    I løbet af fermenteringen foldes dejen 3-5 gange
8.    Derefter sættes dejen på køl i min 8-12 timer

Dag 2:

1.    Dagen efter hældes dejen ud på et meldrysset bord og hakkes op i passende brød eller stykker
(stykkerne kan vendes i fuldkorns mel, frø eller kerner)   
2.    Bag i forvarmet ovn på 220° C varmluft i ca. 14 til 18 min