Sortbyg-Otto
Ingredienser
- 2 dl sortbyg (sættes i blød natten over i 400 g vand)
- 2 finthakkede skalotteløg
- ½ dl olivenolie
- ½ l hønsebouillon
- 1 dl letpisket fløde
- 50 g revet parmesan
- 50 g koldt smør
- Salt
- Friskkværnet peber
- Citronsaft og skal fra en hel økologisk citron
Fremgangsmåde
I en gryde sauteres løg og den skyllede perlebyg i olivenolie.
Tilsæt bouillon og lad simre til perlebyggen er al dente; ca. 40 min.
Sættes til side og trækker under låg i ca. 12–15 min. Hæld den overskydende væde fra.
Ved anretning tilsættes parmesan, det kolde smør og letpisket fløde.
Sortbyg-Ottoen smages til med salt, peber, citronsaft og fintrevet
citronskal.
Serveres som tilbehør til grillet fisk, kødretter eller som vegetarret fx
med ristede svampe.