×

Sortbyg-Otto

  Bagetid:
 Temperatur:
 Forberedelse: 12 timer
 Antal: 4 kuverter

Ingredienser

  • 2 dl sortbyg (sættes i blød natten over i 400 g vand)
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • ½ dl olivenolie
  • ½ l hønsebouillon
  • 1 dl letpisket fløde
  • 50 g revet parmesan
  • 50 g koldt smør
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Citronsaft og skal fra en hel økologisk citron

Fremgangsmåde

I en gryde sauteres løg og den skyllede perlebyg i olivenolie.
Tilsæt bouillon og lad simre til perlebyggen er al dente; ca. 40 min.
Sættes til side og trækker under låg i ca. 12–15 min. Hæld den overskydende væde fra.
Ved anretning tilsættes parmesan, det kolde smør og letpisket fløde.
Sortbyg-Ottoen smages til med salt, peber, citronsaft og fintrevet
citronskal.
Serveres som tilbehør til grillet fisk, kødretter eller som vegetarret fx
med ristede svampe.