Køb for 300,- og få gratis fragtØkologi og kvalitet mail@skaertoft.dk

Sortbyg-Otto

 

 

12 timer

4 kuverter

Ingredienser:

2 dl sortbyg (sættes i blød natten over i 400 g vand)
2 finthakkede skalotteløg
½ dl olivenolie
½ l hønsebouillon
1 dl letpisket fløde
50 g revet parmesan
50 g koldt smør
Salt
Friskkværnet peber
Citronsaft og skal fra en hel økologisk citron

Fremgangsmåde:

I en gryde sauteres løg og den skyllede perlebyg i olivenolie.
Tilsæt bouillon og lad simre til perlebyggen er al dente; ca. 40 min.
Sættes til side og trækker under låg i ca. 12–15 min. Hæld den overskydende væde fra.
Ved anretning tilsættes parmesan, det kolde smør og letpisket fløde.
Sortbyg-Ottoen smages til med salt, peber, citronsaft og fintrevet
citronskal.
Serveres som tilbehør til grillet fisk, kødretter eller som vegetarret fx
med ristede svampe.