Sortbyg-Otto

Giver ca. 4 kuverter

Tilberedningstid: 12 timer


Ingredienser:
2 dl sortbyg (sættes i blød natten over i 400 g vand)
2 finthakkede skalotteløg
½ dl olivenolie
½ l hønsebouillon
1 dl letpisket fløde
50 g revet parmesan
50 g koldt smør
Salt
Friskkværnet peber
Citronsaft og skal fra en hel økologisk citron


Fremgangsmåde:
I en gryde sauteres løg og den skyllede perlebyg i olivenolie.
Tilsæt bouillon og lad simre til perlebyggen er al dente; ca. 40 min.
Sættes til side og trækker under låg i ca. 12–15 min. Hæld den overskydende væde fra.
Ved anretning tilsættes parmesan, det kolde smør og letpisket fløde.
Sortbyg-Ottoen smages til med salt, peber, citronsaft og fintrevet
citronskal.
Serveres som tilbehør til grillet fisk, kødretter eller som vegetarret fx
med ristede svampe.