×

Sønderjysk rugbrød

  Bagetid: Ca. 65 min.
 Temperatur: 175 °C varmluft
 Forberedelse: 12-16 timer
 Antal: 2 rugbrød

Ingredienser

  • 50 g surdej på rug eller rugsur – (find vejledning her***)
  • 700 g vand
  • 65 g maltsirup
  • 465 g fuldkornsrugmel
  • 150 g fuldkorns-Ølandshvedemel
  • 10 g gær
  • 20 g salt

Fremgangsmåde

Rør surdej og gær sammen med vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør på maskine i 10 min. Fordel dejen i to 1-liters forme eller på plade. Lad dejen hæve på køl i 12-16 timer.
Bag brødene i ca. 65 min. ved 175 °C.

Kernetemperaturen skal være 96 °C. Efter bagning tages brødene straks ud af formene og damper af. Lad brødene stå køligt i ca. 2 timer, inden der skæres af dem.

image_print

Køb produkterne

  • MALTSIRUP – ØKOLOGISK – MØRK – 450 G

    45,00 DKK
    450g • 45 DKK