Snegle med kanel

Giver 20-24 stk.

Tilberedningstid: 2 timer

Bagetid/temperatur: 200°C i ca. 15 minutter

 

Dej:
600 g fintsigtet stenformalet hvedemel
200 g smør
50 g sukker
5 g salt
25 g øko gær (evt. 50 g hvis det virkelig skal gå tjept!)
2 æg
200 g mælk


Remonce:
150 g smør
250 g brun farin
2 spsk. kanel


Til pensling:
Lunkent vand rørt op med brun farin.

Pynt:
Hvid glasur af flormelis og vand.

 

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne på en gang og ælt dejen til den er glat og smidig. Lad den hvile i maks. 1 time.
Tilbered derimens remoncen ved at blødgøre smørret og røre farinen og kanelen i.

Rul herefter dejen ud (30x40 cm), fordel remoncen over hele fladen og tril så dejen til en aflang pølse som deles i 20-24 stykker.
Sæt sneglene med snitfladen opad på bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem hvile på pladerne i ca. 15 min.

Forvarm ovnen til 200 grader ved almindelig varme. Sæt sneglene i midten af ovnen og bag dem i ca. 15 min.
Når sneglene er bagt færdigt, og mens de stadig er varme, pensles de med blandingen af vand og brun farin. Når de er kølet af, kan de evt. pyntes med hvid glasur. Spis sneglene mens de er helt friske - så er de nemlig supergode!

Opskriften her er en "klassiker" fra BRØD & MAD FESTIVALEN på Skærtoft Mølle.