Køb for 300,- og få gratis fragtØkologi og kvalitet mail@skaertoft.dk

Rugbrød med malt og kerner

Gulerodsbrud

Ca. 1 t. 45 min.

165 °C varmluft

2 dage

2 rugbrød

Dag 1 - ingredienser:

400 g surdej på rug find vejledning her

1450 g vand

375 g skårne rugkerner

185 g knækkede rugkerner

250 g solsikkerkerner

100 g hørfrø

45 g maltsirup

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser røres sammen og sætte på køl til dagen efter.

Dag 2 - ingredienser:

450 g fuldkornsrugmel

350 g fuldkornshvedemel

20 g gær/15 g ved koldhævning

40 g salt

Fremgangsmåde:

Tilsæt nu ingredienserne fra dag to til blandingen fra i går. Rør på maskine ved medium hastighed med spartel i 10 min.

Tag 400 g fra og brug som rugsurdej næste gang.

 

Fordel dejen i to smurte forme - 2/3 del af formen må fyldes. Brug en våd dejskraber eller våd hænder til at trykke dejen på plads i formen. Formene kan med fordel drysses med kerner, havregryn eller andet.

 

Lad brødene hæve til de er 1 cm fra kanten.. Brødene kan også koldhæves på køl natten over. Husk at reducere mængden af gær. Det er vigtigt, at dejen er tempereret inden den bages.

 

Bag brødene i ca. 1 time og 15 min. ved 165 °C. Kernetemperaturen skal være 96 °C.

 

Efter bagning tages brødene straks ud af formene og damper af. Lad brødene stå køligt i ca. 2 timer inden der skæres af dem.