Køb for 300,- og få gratis fragtØkologi og kvalitet mail@skaertoft.dk

Rugbrød med malt og kerner

Gulerodsbrud

Ca. 1 t. 45 min.

165 °C varmluft

2 dage

2 rugbrød

Dag 1 - ingredienser:

400 g surdej på rug - (find vejledning her)
1450 g vand
375 g skårne rugkerner

185 g knækkede rugkerner
250 g solsikkerkerner
100 g hørfrø
45 g
 maltsirup

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser røres sammen og sætte på køl til dagen efter.
 

Dag 2 - ingredienser:

450 g fuldkornsrugmel
350 g fuldkornshvedemel
20 g gær/15 g ved koldhævning

40 g salt

Fremgangsmåde:

Tilsæt nu ingredienserne fra dag to til blandingen fra i går. Rør på maskine ved medium hastighed med spartel i 10 min. Tag 400 g fra og brug som rugsurdej næste gang. Fordel dejen i to smurte forme - 2/3 del af formen må fyldes. Brug en våd dejskraber eller våd hænder til at trykke dejen på plads i formen. Formene kan med fordel drysses med kerner, havregryn eller andet.
Lad brødene hæve til de er 1 cm fra kanten. Brødene kan også koldhæves på køl natten over. Husk at reducere mængden af gær. Det er vigtigt, at dejen er tempereret inden den bages.

Bag brødene i ca. 1 time og 15 min. ved 165 °C. Kernetemperaturen skal være 96 °C. Efter bagning tages brødene straks ud af formene og damper af. Lad brødene stå køligt i ca. 2 timer, inden der skæres af dem.