Pomle - Calles kaffeboller

Giver ca. 32 boller

Tilberedningstid: 2-4 timer afhængig af hævetid

Bagetid/temperatur: 200°C varmluft i ca. 15-18 minutter


Dej
1000 g fintsigtet hvedemel
100 g valsede flager fx havregryn, byggryn, m.fl.
70 g sukker
20 g salt
40 g gær
ca. 450 g vand (evt. mere hvis dejen kan tage det)
200 g kærnemælk
1 æg
120 g smør


Fremgangsmåde:

Hæld køligt vand i røreskålen, tilsæt gær og dernæst alle tørre ingredienser undtaget salt.
Kør dejen let sammen, tilsæt olie, smør og salt og kør dejen færdig.
Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
Vend dejen ud på bordet. Del den i klumper à ca. 80-90 g og form
dem til boller.
Efterhæver lunt og tildækket til næsten dobbelt størrelse på bageplader.
Pensles med æg pisket med et nip salt.