Pomle - Calles kaffeboller

Giver ca. 32 boller

Tilberedningstid: 2-4 timer afhængig af hævetid

Bagetid/temperatur: 200°C varmluft i ca. 15-18 minutter


Dej
1000 g fintsigtet hvedemel
100 g valsede flager fx havregryn, byggryn, m.fl.
70 g sukker
20 g salt
40 g gær
ca. 450 g vand (evt. mere, hvis dejen kan tage det)
200 g kærnemælk
1 æg
120 g smør


Fremgangsmåde:

Hæld køligt vand og kærnemælken i røreskålen. Tilsæt gær og dernæst alle tørre ingredienser undtagen salt.
Kør dejen let sammen. Tilsæt blødt smør og salt og kør dejen færdig til den er glat.

 

Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.

 

Vend dejen ud på bordet. Del den i klumper à ca. 80-90 g og form
dem til boller.


Lad boller efterhæve lunt og tildækket til næsten dobbelt størrelse på bageplader.


Pensles med æg pisket med et nip salt inden de bages.

 

 

 

Pomle boller