Pitabrød med øland og spelt

Bagetid ca: Ca. 10 min.
Forberedelse: 5 timer
Temperatur: 250 °C varmluft
Antal: 12 stk.

Ingredienser

  • 150 g stenkværnet fuldkornsspeltmel
  • 850 g stenkværnet fintsigtet Ølandshvedemel
  • 20 g gær
  • 20 g salt
  • 15 g lyst rørsukker
  • 680 g vand
  • 50 g olivenolie

Fremgansmåde

Håndæltning: Gæret smuldres i melet, og resten af de tørre ingredienser blandes i. Tilsæt vand og olie og ælt dejen til den er blank og smidig. Røremaskine: Hæld det kølige vand i bunden af røreskålen. Tilsæt gær og olie. Bland alle de tørre ingredienser godt og tilsæt dem. Ælt dejen til den er blank, og slipper røreskålens sider. Dæk skålen med et klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 250 °C varmluft. Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Form den til en pølse og del den i 12 lige store stykker. Hvert stykke formes til en bolle, som hviler ca. 5-10 min., inden den rulles til et fladt brød, der er ca. 3-5 mm tykt. Sørg for at dejen ikke hænger fast i bordpladen. Hvis dejen rives i stykker, har den ikke lige så nemt ved at "boble op". Placér brødene på bagepapir. Der kan være 3 pitabrød på ét stykke. Bag 2 plader ad gangen i ca. 10 min. til brødene er gyldne. Vend dem eventuelt om i et par minutter, så bunden også får lidt "topvarme". Ovnspringet begynder efter 2-4 min. Kald på børnene - de elsker at se, at de flade dejstykker bliver til store, luftfyldte brød. Pak eventuelt pitabrødene ind i et klæde mens de er lune - så bliver de bløde i skorpen.

Fuldkornsversionen

Alternativt kan du lave pitabrødene her med endnu mere fuldkorn 500 g fintsigtet Ølandshvedemel og 500 g fuldkornshvede- eller fuldkornspeltmel. De mætter godt, og er stadig dejligt bløde!

Pitabrød med øland og spelt

Bagetid ca: Ca. 10 min.
Forberedelse: 5 timer
Temperatur: 250 °C varmluft
Antal: 12 stk.

Ingredienser

  • 150 g stenkværnet fuldkornsspeltmel
  • 850 g stenkværnet fintsigtet Ølandshvedemel
  • 20 g gær
  • 20 g salt
  • 15 g lyst rørsukker
  • 680 g vand
  • 50 g olivenolie

Fremgansmåde

Håndæltning:
Gæret smuldres i melet, og resten af de tørre ingredienser blandes i. Tilsæt vand og olie og ælt dejen til den er blank og smidig.

Røremaskine:
Hæld det kølige vand i bunden af røreskålen. Tilsæt gær og olie. Bland alle de tørre ingredienser godt og tilsæt dem. Ælt dejen til den er blank, og slipper røreskålens sider.
Dæk skålen med et klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 250 °C varmluft.

Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Form den til en pølse og del den i 12 lige store stykker. Hvert stykke formes til en bolle, som hviler ca. 5-10 min., inden den rulles til et fladt brød, der er ca. 3-5 mm tykt. Sørg for at dejen ikke hænger fast i bordpladen. Hvis dejen rives i stykker, har den ikke lige så nemt ved at “boble op”.

Placér brødene på bagepapir. Der kan være 3 pitabrød på ét stykke.
Bag 2 plader ad gangen i ca. 10 min. til brødene er gyldne. Vend dem eventuelt om i et par minutter, så bunden også får lidt “topvarme”.
Ovnspringet begynder efter 2-4 min. Kald på børnene – de elsker at se, at de flade dejstykker bliver til store, luftfyldte brød.

Pak eventuelt pitabrødene ind i et klæde mens de er lune – så bliver de bløde i skorpen.

Fuldkornsversionen

Alternativt kan du lave pitabrødene her med endnu mere fuldkorn
500 g fintsigtet Ølandshvedemel og 500 g fuldkornshvede-
eller fuldkornspeltmel. De mætter godt, og er stadig dejligt bløde!