Pitabrød med durum

Giver 16 stk.

Tilberedningstid: 3timer

Bagetid/temperatur: 250°C varmluft i ca. 8-9 minutter


Dej:
300 g stenkværnet fintsigtet speltmel
450 g stenkværnet (Ølands)hvedemel

250 g durummel

20 g gær
15 g lyst rørsukker
20 g salt
50 g olivenolie
Ca. 680 g lunt vand

 

Fremgangsmåde:
Håndæltning:
Gæren smuldres i melet, og resten af de tørre ingredienser blandes i. Tilsæt vand og olie og ælt dejen til den er blank og smidig.

Røremaskine:
Hæld det kølige(!) vand i bunden af røreskålen. Tilsæt gær og olie. Bland alle de tørre ingredienser godt og tilsæt dem. Ælt dejen til den er blank, og slipper røreskålens sider.

Dæk skålen med et klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse. 

Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.

Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Form den til en pølse og del den i 16 lige store stykker. Hvert stykke formes til en bolle, som hviler i ca. 5 min., inden den rulles til et fladt brød; ca. 3-5 mm tykt. Sørg for at dejen ikke hænger fast i bordpladen. Hvis dejen rives i stykker, har den ikke lige så nemt ved at "boble op". Placér brødene på bagepapir. Der kan være 4 pitabrød på ét stykke.

Bag 2 plader ad gangen i ca. 8-9 min. til brødene er gyldne. Vend dem eventuelt om et par minutter, så bunden får lidt "topvarme".

Ovnspringet begynder efter 3-4 min. Kald på børnene - de elsker at se, at de flade dejstykker bliver til store, luftfyldte brød.

Pak eventuelt pitabrødene ind i et klæde mens de er lune - så bliver de bløde i skorpen.

Pitabrød med durum