Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter



 
 

PITABRØD med ØLAND OG SPELT

Giver 12 stk - dejen er velegnet til både hånd- og maskinæltning

Ingredienser

150 g stenkværnet fuldkornsspeltmel
850 g stenkværnet fint sigtet Ølandshvedemel **
20 g økogær
20 g salt
15 g lyst rørsukker
680 g vand
50 g olivenolie
 
Håndæltning: Gæren smuldres i melet og resten af de tørre ingredienser blandes i. Tilsæt vand og olie og ælt dejen til den er blank og smidig.
 
Røremaskine: Hæld det kølige (!) vand i bunden af røreskålen. Tilsæt gær og olie. Bland alle de tørre ingredienser godt og tilsæt dem. Ælt dejen til den er blank og slipper røreskålens sider. (Husk: dejens temperatur stiger med 1 grad/min ved langsom hastighed - 2 grader/min ved høj hastighed.)

Dæk skålen med et klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse. 

Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.

Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Form den til en pølse og del den i 12 lige store stykker. Hvert stykke formes til en bolle, som hviler ca. 5-10 minutter inden den rulles til et fladt brød, ca. 3-5 mm tykt. Sørg for at dejen ikke hænger fast i bordpladen. Hvis dejen rives i stykker har den ikke lige så nemt ved at "boble op". Placer brødene på bagepapir. Der kan være 3 pitabrød på ét stykke.

Bag 2 plader ad gangen i ca. 10 minutter til brødene er gyldne. Vend dem eventuelt om et par minutter, så bunden også får lidt "topvarme".

Ovnspringet begynder efter 2-4 minutter. Kald på børnene - de elsker at se de flade dejstykker bliver til store luftfyldte brød.

Pak eventuelt pitabrødene ind i et klæde mens de er lune. Så bliver de bløde i skorpen.

**FULDKORNSVERSIONEN: alternativt kan du lave pitabrødene her med 500 g fintsigtet Ølandshvedemel og 500 g fuldkornshvede- eller speltmel. De mætter godt!!! - og er stadig dejligt bløde.