Køb for 300,- og få gratis fragtØkologi og kvalitet mail@skaertoft.dk

Økologisk gær
 
 

ØKO.GÆRLidt om øko.gæren fra Skærtoft Mølle - et samarbejde med Agrano, Tyskland
Vi importerer vores gær fra det tyske firma Agrano, som siden 1996 har produceret økologisk gær. Agrano's gær er udviklet i samarbejde med Die Eidgenössische Technische Hochschule, Zürich, og selve gærstammen (Saccharomyces cerevisiae steineri) er isoleret fra en Schweisisk surdej. ØKO.GÆR fra Agrano dyrkes på en blanding af primært hvedemel samt majs- og rismel, uden tilsætning af bl.a. kvælstof, pH-regulerende stoffer og syntetiske vitaminer som i konventionel gærproduktion. Alle mikroorganismer og enzymer der anvendes til produktionen af ØKO.GÆR er desuden garanteret GMO-fri. 

Se oversigt over forskelle HER.
 


En af kvaliteterne ved Agrano's økologiske gær er, at det vand som bruges gennem produktionsforløbet er direkte genanvendeligt. Dét er ikke muligt ved konventionel gærproduktion, hvor gæren bl.a. oprenses ved brug af forskellige kemikalier. Her er det nødvendigt at rense vandet to gange. ØKO.GÆR oprenses ved centrifugering og resterne af gærens voksemedium genanvendes til f.eks. økologisk surdej. 
 
ØKO.GÆR kan doseres som konventionel gær, men skal så have et lidt varmere miljø for at hævetiden tilsvarer almindelig gær. Optimal dejtemperatur ligger mellem 26 og 28°C. Ved lavere temperatur skal du forvente at øko.gæren er lidt langsommere. Dette kan selvfølgelig omgås ved at sætte mængden af gær lidt op.

Vi anbefaler, at du holder ud og venter! Får øko.gæren lidt ekstra "arbejdstid" kvitterer den nemlig med god smag. Det skyldes, at den dyrkes på økologisk hvedemel, hvilket gør at øko.gæren har en karaterisk duft og smag af "koldt æblelager" og æblecider.Selv om ØKO.GÆR er dyrket på hvedemel ligger glutenindholdet i det færdige produkt under 20 mg/kg. Det der sker under gæringsprocessen er nemlig at proteinerne (og dermed glutenet) i melet nedbrydes til aminosyrer som herefter omsættes af gærcellerne.Læs mere på Agrano's hjemmeside.

**OBS! Frisk gær kan kun bestilles, ved et minimumskøb svarende til 70 colli** Kontakt os gerne direkte ved bestilling.