Økologisk glutenfri brødblanding med Teff-mel.
Tilsæt kun gær, æg, olie og vand til posens indhold.
Dejen rækker til 1 mørkt brød.
 

ØKO. GLUTENFRIT- MØRKT BRØD

- KØB I WEBSHOP - klik her


Næringsindhold pr. 100 g
Energi: 1616 kJ / 386 kcal
Fedt i alt: 9,42 g
Mættede fedtsyrer: 1,31 g
Enkeltumættede fedtsyrer: 2,97 g
Flerumættede fedtsyrer: 5,15 g 
Kulhydrat i alt: 70,1 g 
Sukkerarter: 1,74 g 
Kostfibre: 2,38 g
Protein: 7,57 g 
Salt: 1,5 g

Ingredienser
Økologisk brunt Teff-mel (32%) - økologisk majsstivelse - økologiske solsikkekerner - økologiske sesamfrø - økologisk sojamel - økologisk dextrose - salt - økologisk bagepulver (økologisk vindruesaftkoncentrat - økologisk majsstivelse, hævemiddel (natriumhydrogencarbonat)) - fortykningsmiddel (xanthangummi) - antioxidant (sojalecithin) - økologisk brændt sukker 

Allergener
Sesam, soja

Mørkt brød - sådan gør du
450 g ØKO. GLUTENFRIT - Mørkt brød
15 g gær
360-400 g lunkent vand eller mælk
25 g olie eller smør
1 æg
10 g honning (kan udelades)

Tilsæt gær, æg, olie og brødblanding til den lune væske og
bland grundigt – i hånden eller på røremaskine. Føles dejen tør, tilsættes lidt mere vand (start f.eks. med 20 g). Form dejen til en tyk pølse (tril den evt. i sesamfrø), og læg den i en smurt 2-liters bageform. Dæk formen med et klæde, og lad dejen hæve lunt ca. 1 time. Forvarm ovnen til 240 grader, almindelig varme, og bag brødet i ca. 40 min. Afkøl det færdige brød på en rist. Vi anbefaler, at du først skærer i brødet, når det er helt afkølet. Velbekomme!

TIP
Er du allergisk overfor æg, kan du anvende et æg-erstatningsprodukt til denne opskrift. Se opskrift her.

DATABLAD