Melet

Melet fra Skærtoft Mølle skiller sig ud på det danske marked på grund af kombinationen af følgende delelementer:
 
  • det er økologisk - altså ikke kunstgødet og sprøjtet med pesticider.
 
  • vi blander ikke kornpartier for at sikre ensartethed. Hvert enkelt parti skal levere den højeste kvalitet. Så har vi dels fuld sporbarhed, dels fornøjelsen af naturens små variationer.
 
  • kornkernerne formales på en langsomtgående stenkværn og vi bibeholder på den måde både kim og skal i det færdige mel. Derfor er slutproduktet fiberrigt og fyldt med ekstra sundhed og smag.
 
  • melet beluftes ikke under transport fra kværn via sigte til vægt. Derved forsinker vi den uundgåelige nedbrydningsproces af næringsstofferne i melet.
 
  • der tilsættes ikke noget til melet - heller ikke ascobinsyre - vi ønsker et produkt, der er så tæt på det naturlige, som muligt.
 
  • der males kun mel på bestilling - aldrig til lager. Det betyder, at melet er maksimalt to uger gammelt, når det leveres til forretningerne. Det betyder igen, at forbrugerne kan købe et produkt og bruge det inden for den periode, som videnskaben anbefaler, hvis man skal have maksimalt udbytte af den sundhed, smag og duft naturen har lagt i hver enkelt kornkerne. 

Vi ved, at vi ikke må sundhedsanprise vore melprodukter. Derfor henviser vi med glæde til de videnskabelige undersøgelser, som fastslår vigtigheden af at spise brød bagt af mel med så højt et indhold af fibre, vitaminer og essentielle aminosyrer, som muligt. Endelig kan vi også glæde os over, at både professionelle og hjemmebagere roser melets hæveevne og smagsmæssige kvaliteter.