Manitobaflütes

 

TIL 6-8 FLÜTES

Tilberedningstid: 7-12 timer

Bagetid/temperatur: 220°C i ca. 18-20 minutter

 

DEJ:

1 kg finsigtet manitoba hvedemel

850 g koldt vand

15 g gær

20 g salt

 

Pynt

Blandede kerner f.eks. sesamfrø, græskarkerner, hørfrø, chiafrø.

 

Fremgangsmåde dag 1:

Opløs gær i koldt vand og tilsæt alt melet. Rør dejen sammen i røremaskinen på lav hastighed indtil dejen er samlet. Lad dejen hvile i 20 min. Derefter røres dejen i ca. 6 min. ved høj hastighed.

Lad igen dejen hvile i 5 min. og tilsæt så salt og rør igen ved høj hastighed til dejen er glat og blød.

Dejen stilles på køl natten over eller i mindst 6 timer.

 

Fremgangsmåde dag 2:

Forvarm ovnen til 220°C. Vend dejen ud på et meldrysset bord og stik den ud til passende stykker.

Rul til lange pølser og vend i kerner. Flütene bages straks i 14-18 min.