Din indkøbskurv er tom
Opskrifter A-Å
Handelsbetingelser
Alle priser er inkl. moms og excl. fragt
![]() |
MADPAKKE-FULDKORNSKIKSGrundblanding75 g stenkværnet fuldkorns rugmel 75 g stenkværnet fuldkorns speltmel 1/4 tsk øko.bagepulver 1/2 tsk lyst rørsukker 1/2 tsk fint salt 50 g (1/2 dl) vand 30 g smør i tern 25 g olivenolie med parmesan: tilsæt 25 g friskrevet, fintrevet parmesan til grundblandingen. med rød pesto: NB! udelad grundblandingens smør og olie og tilsæt i stedet følgende: 25 g smør i tern 10 g olivenolie 40 g rød pesto - hjemmelavet eller god øko-købe-pesto! med kommen (nok mest til de voksnes ostebord): tilsæt 1 tsk hele kommenfrø til grundblandingen. De tørre ingredienser blandes og smørret smuldres i. “Våde” ingredienser tilsættes, dejen æltes hurtigt sammen, samles og formes til en tyk firkant. Lad dejen hvile ca. 15 min. i skålen - eller på køl hvis der er varmt i køkkenet. Herefter rulles dejen ud til ca. 2 mm tykkelse og skæres til kiks med en pizzaskærer (firkanter eller rhombeform efter smag). Har du småkageforme er det et hit at stikke kiksene ud i andre sjove faconer. Vores yndlingsforme er en sommerfugl, et tog, en kanin og to forskellige hjerter. Kiksene lægges på bageplader beklædt med bagepapir og prikkes afslutningsvis med en gaffel. Bages ved 220℃, almindelig varme, i 7-10 min alt efter tykkelse. NB! Parmesankiksene bliver hurtigere færdige end pestokiksene!! Afkøles på rist og opbevares i lufttætte beholdere. Lang holdbarhed. Tip: Kiksene må ikke være bløde når de kommer ud af ovnen, men heller ikke brændte i kanten. God fornøjelse!! |