Din indkøbskurv er tom
Opskrifter A-Å
Handelsbetingelser
Alle priser er inkl. moms og excl. fragt
![]() ![]() |
LANDBRØD - MED HVEDEKNÆKGiver 2-3 brødFordej: 5 g gær 200 g vand 120 g stenkværnet fintsigtet (Ølands)hvede eller Manitoba Blandes og stilles ved rumtemperatur/på køl i 12 timer eller natten over. Iblødsætning: 100 g knækkede hvedekerner Kogende vand hældes over kernerne som trækker i vandet 12 timer eller natten over. Dej: Fordejen De udblødte kerner – godt afdryppede 350-400 g vand 100 g yoghurt naturel 150 g revne syrlige æbler 20 g salt 200 g stenkværnet fuldkornshvedemel 700 g stenkværnet fint sigtet (Ølands)hvedemel** Bland ingredienserne grundigt og ælt dejen på maskine eller i hånden til den er blank og smidig. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Del dejen i tre lige store stykker og form dem til aflange brød som efterhæver i meldryssede kurve eller i et hæveklæde. Anvendes Ølandshvedemel vær da opmærksom på ikke at lade brødene efterhæve alt for længe. Bag brødene ved 220 grader i 25-35 minutter. Snit dem og giv damp ved indsætning. Denne dej er også særdeles velegnet til boller/stykker. **Du kan også anvende 300 g fint sigtet Manitobamel og 400 g fint sigtet (Ølands)hvedemel Opskriften er fra bagebogen Hjemmebagt. |