Kold morgengrød

- som den blev serveret til Food Festival 2017 i Augustenborg

2 dl Hvid Helved
Ca. 1,5 dl mælk
1/2 tsk. rent vaniljepulver

Kom Hvid Helved, mælk og vaniljepulver i en beholder, rør godt rundt og læg låg på. Sæt blandingen i køleskabet til næste morgen. 

Næste dag rører du ca. 1/2 -1 dl græsk yoghurt i grødblandingen - alt efter dit ønske til smag og konsistens. Fordel blandingen i skåle og drys med ristede, hakkede hasselnødder, korender og fintstrimlede, tørrede abrikoser. 

Version med havregryn:
2 dl havregryn
1 spsk. valset rug
Ca. 2 dl mælk
1/2 tsk. rent vaniljepulver
2 store bløde dadler eller abrikoser i tern
1 æble
Mandler eller andre typer af nødder friske bær

Kom havregryn og rug, mælk, dadler/abrikoser og vaniljepulver i en beholder, rør godt rundt og læg låg på. Sæt blandingen i køleskabet til næste morgen. 

Rør rundt i grøden inden servering og tilsæt yoghurt og revet æble. Top grøden med hakkede nødder og friske bær eller anden frugt.

Spæd op med lidt mere mælk, hvis grøden er blevet for fast!