Kirsebærsnitter

Bagetid ca: Ca. 25 min.
Forberedelse: 2 timer
Temperatur: 180 °C varmluft
Antal: Ca. 27 stk.

Ingredienser

  • 565 g stenkværnet kagemel
  • 300 g sukker
  • 90 g mandelmel
  • 4 g bagepulver
  • 10 g vaniljesukker
  • 420 g smør
  • 2 æg
  • 450 g kirsebærkompot eller tyk kirsebærsauce
  • 1 æg og lidt vand til pensling
  • Kakao og flormelis til glasur
  • Frysetørret kirsebær eller hindbær til pynt

Fremgangsmåde

De tørre ingredienser røres grundigt sammen med køleskabskoldt smør, indtil dejen er ensartet. Brug røremaskinen. Herefter tilsættes æg og dejen røres nu kun sammen til æggene er rørt ind i dejen. Tag dejklumpen ud på bordet, ælt den let og del den straks i 2 lige store klumper. Form dem til rektangler og rul dem ud, så de er lige tykke og har samme mål som en bageplade. Læg den ene udrullede dej på en ganske let smurt bageplade. Fordel kirsebærkompotten i et jævnt lag - og ca. 1/2 cm fra kanten. Læg herefter "toppen" på ved at rulle dejen forsigtet rundt om rullepinden/kagerullen, og derefter rulle den ovenpå kirsebærkompotten. Prik dejen med en gaffel. Pensl ganske let med æg med lidt vand, og bag ved 180 °C i ca. 25 min. eller til den er gylden og sprød på hele overfladen. Bland flormelis og kakao og tilsæt lidt kogende vand til glasuren har den rigtige konsistens. Fordel glasuren over hele toppen og pynt med frysetørret bær eller hakkede mandler. Kirsebærsnitterne er fryseegnede.

Kirsebærsnitter

Bagetid ca: Ca. 25 min.
Forberedelse: 2 timer
Temperatur: 180 °C varmluft
Antal: Ca. 27 stk.

Ingredienser

  • 565 g stenkværnet kagemel
  • 300 g sukker
  • 90 g mandelmel
  • 4 g bagepulver
  • 10 g vaniljesukker
  • 420 g smør
  • 2 æg
  • 450 g kirsebærkompot eller tyk kirsebærsauce
  • 1 æg og lidt vand til pensling
  • Kakao og flormelis til glasur
  • Frysetørret kirsebær eller hindbær til pynt

Fremgangsmåde

De tørre ingredienser røres grundigt sammen med køleskabskoldt smør, indtil dejen er ensartet. Brug røremaskinen. Herefter tilsættes æg og dejen røres nu kun sammen til æggene er rørt ind i dejen. Tag dejklumpen ud på bordet, ælt den let og del den straks i 2 lige store klumper. Form dem til rektangler og rul dem ud, så de er lige tykke og har samme mål som en bageplade.

Læg den ene udrullede dej på en ganske let smurt bageplade. Fordel kirsebærkompotten i et jævnt lag – og ca. 1/2 cm fra kanten. Læg herefter “toppen” på ved at rulle dejen forsigtet rundt om rullepinden/kagerullen, og derefter rulle den ovenpå kirsebærkompotten. Prik dejen med en gaffel. Pensl ganske let med æg med lidt vand, og bag ved 180 °C i ca. 25 min. eller til den er gylden og sprød på hele overfladen.

Bland flormelis og kakao og tilsæt lidt kogende vand til glasuren har den rigtige konsistens. Fordel glasuren over hele toppen og pynt med frysetørret bær eller hakkede mandler. Kirsebærsnitterne er fryseegnede.