På Skærtoft Mølle er alt mel økologisk og malet på langsomtgående stenkværne
Mølleriet er helt moderne, men produktionsmetoden er gammel og gør, at melet får mere smag. Stenkværnet mel er ikke kridhvidt, fordi selv den fintsigtede stenkværnede mel indeholder både kim og flere skaldele fra kornet end traditionelt formalet mel. Det skal man være opmærksom på, hvis man skal bage fine lyse boller.
Morganic – hvis man ikke kan smage forskellen, hvad er så pointen?
Danmark er verdens førende øko-nation. Økologisk mad er allerede blevet en selvfølge i mange familier. Det stiller nye krav til økologiske produkter, som ikke længere kan nøjes med at være økologiske for at være særlige. Forbrugerne efterspørger produkter, der er nemme at bruge og som smager bedre. Det kaldes morganic – altså mere end økologi.
- Hvede
-
Hvede har en lys og mild smag med et strejf af sødme, som er knyttet til proteinet. Brød bagt af proteinrigt mel har derfor ofte mere smagsfylde. Hvede er en af Danmarks allerførste kulturplanter og en af de mest dyrkede korntyper i verden.
Hvedebrødsdage
Bag udtrykket ’hvedebrødsdage’ ligger en lille sjov historie. Det forholdt sig nemlig sådan, at tilbage i 1800-tallet dyrkede man hveden på de større gårde i Danmark. Når hveden var høstet, blev den brugt ved særligt fine lejligheder såsom bryllupper, og det er faktisk herfra ordet ”hvedebrødsdage” stammer. Kilde: Fuldkornspartnerskabet.
- Ølandshvede
-
Ølandshvede har en lys og mild smag med et strejf af sødme, som er knyttet til proteinet. Brød bagt af proteinrigt mel har derfor ofte mere smagsfylde. Hvede er en af Danmarks allerførste kulturplanter og en af de mest dyrkede korntyper i verden.
Ølandshvede
Bag udtrykket ’hvedebrødsdage’ ligger en lille sjov historie. Det forholdt sig nemlig sådan, at tilbage i 1800-tallet dyrkede man hveden på de større gårde i Danmark. Når hveden var høstet, blev den brugt ved særligt fine lejligheder såsom bryllupper, og det er faktisk herfra ordet ”hvedebrødsdage” stammer. Kilde: Fuldkornspartnerskabet.
- Rug
-
Ølandshvede har en lys og mild smag med et strejf af sødme, som er knyttet til proteinet. Brød bagt af proteinrigt mel har derfor ofte mere smagsfylde. Hvede er en af Danmarks allerførste kulturplanter og en af de mest dyrkede korntyper i verden.
Rug
Bag udtrykket ’hvedebrødsdage’ ligger en lille sjov historie. Det forholdt sig nemlig sådan, at tilbage i 1800-tallet dyrkede man hveden på de større gårde i Danmark. Når hveden var høstet, blev den brugt ved særligt fine lejligheder såsom bryllupper, og det er faktisk herfra ordet ”hvedebrødsdage” stammer. Kilde: Fuldkornspartnerskabet.
- Manitobahvede
-
Ølandshvede har en lys og mild smag med et strejf af sødme, som er knyttet til proteinet. Brød bagt af proteinrigt mel har derfor ofte mere smagsfylde. Hvede er en af Danmarks allerførste kulturplanter og en af de mest dyrkede korntyper i verden.
Manitobahvede
Bag udtrykket ’hvedebrødsdage’ ligger en lille sjov historie. Det forholdt sig nemlig sådan, at tilbage i 1800-tallet dyrkede man hveden på de større gårde i Danmark. Når hveden var høstet, blev den brugt ved særligt fine lejligheder såsom bryllupper, og det er faktisk herfra ordet ”hvedebrødsdage” stammer. Kilde: Fuldkornspartnerskabet.
- Spelt
-
Ølandshvede har en lys og mild smag med et strejf af sødme, som er knyttet til proteinet. Brød bagt af proteinrigt mel har derfor ofte mere smagsfylde. Hvede er en af Danmarks allerførste kulturplanter og en af de mest dyrkede korntyper i verden.
Manitobahvede
Bag udtrykket ’hvedebrødsdage’ ligger en lille sjov historie. Det forholdt sig nemlig sådan, at tilbage i 1800-tallet dyrkede man hveden på de større gårde i Danmark. Når hveden var høstet, blev den brugt ved særligt fine lejligheder såsom bryllupper, og det er faktisk herfra ordet ”hvedebrødsdage” stammer. Kilde: Fuldkornspartnerskabet.
- Malt
-
Ølandshvede har en lys og mild smag med et strejf af sødme, som er knyttet til proteinet. Brød bagt af proteinrigt mel har derfor ofte mere smagsfylde. Hvede er en af Danmarks allerførste kulturplanter og en af de mest dyrkede korntyper i verden.
Manitobahvede
Bag udtrykket ’hvedebrødsdage’ ligger en lille sjov historie. Det forholdt sig nemlig sådan, at tilbage i 1800-tallet dyrkede man hveden på de større gårde i Danmark. Når hveden var høstet, blev den brugt ved særligt fine lejligheder såsom bryllupper, og det er faktisk herfra ordet ”hvedebrødsdage” stammer. Kilde: Fuldkornspartnerskabet.
Fuldkornspartner
I en årrække har vi sammen med sundhedsorganisationer, Fødevarestyrelsen og fødevarevirksomheder arbejdet målrettet på at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Hver især bidrager vi med vores styrker og kompetencer. Sammen har vi skabt nogle unikke resultater, som vi ikke havde opnået hver for sig:
”Det er en succes i forhold til, at vi har fået danskerne til at spise mere fuldkorn. På mindre end 10 år, er vi lykkedes med at fordoble danskernes fuldkornsindtag. Jeg kender ikke en eneste forebyggelsesindsats i verden, der har været så succesfuld som dette samarbejde” siger Gitte Laub Hansen projektchef hos Kræftens Bekæmpelse. Siden Fuldkornskampagnen begyndte i 2007, er der udviklet 1.000 produkter, som overholder kravene til fuldkornslogoet og danskerne spiser i dag 63 gram fuldkorn om dagen i gennemsnit. Læs mere
Økologierklæring
Der gennemføres økologikontrol 1 gang årligt.
Fødevarestyrelsen fører en liste over de danske fødevarevirksomheder, akvakulturbrug m.v., der er underlagt styrelsens økologikontrol. Listen opdateres dagligt. Hent erklæringen på dansk
– The Danish Veterinary and Food Administration (DVFA) maintains a list of Danish food companies, aquacultural farms etc. subject to organic inspection. The list is being updated daily: List of operators covered by the control in accordance with CR834/2007 by the Danish Veterinary and Food Administration.
Kontrolrapport og økologicertifikat
Som alle andre fødevarevirksomheder i Danmark får vi besøg af Fødevarestyrelsen flere gange om året – både som uanmeldte og anmeldte besøg. Hvert år udstedes et nyt økologicertifikat, ligesom hvert kontrolbesøg afføder en ny smiley-rapport.
Staldkøkken kontrolrapport for de 4 seneste besøg. Klik her
Mølleri kontrolrapport for de 4 seneste besøg. Klik her
Økologicertifikat for Skærtoft Mølle 2020. Klik her