Køb for 300,- og få gratis fragtØkologi og kvalitet mail@skaertoft.dk

Karamelliseret løgbrød med Ølandshvede og knust kartoffel

Boller

Ca. 20-25 min.

250 °C / 195 °C

Ca. 12 timer

2-4 brød

Ingredienser:

350 g Hvedemel, fintsigtet

50 g Ølandshvedemel, fuldkorn

350 g koldt vand

100 g kogt kartoffel, som knuses med et tryk

15 g gær

15 g salt

5 løg til bløde løg

1 spsk. olivenolie

Lidt salt og sukker

Fremgangsmåde:

Bland alt mel, vand og gær til en grødet konsistens og lad dejen stå i skålen i 30 min. Tilsæt de knuste kartofler og ¾ af de bløde løg og ælt dejen ved mellem til høj hastighed i ca. 3-5 min. eller til dejen slipper skålen. Tilsæt salt og olivenolie og ælt dejen yderligere 2 min. ved mellem hastighed.

Del dejen op i 2 små smurte rugbrødsforme eller 1 store. Lad dejen hæve 1 time tildækket på køkkenbordet og derefter natten over i køleskabet.

Bløde løg:
Sauter tynde skiver løg i en pande med et nip sukker og salt til de er gyldne, bløde og karamelliserede. Giv løgene god tid til at karamellisere, så udvikler de den rette sødme.