Ca. 20-25 min.
250/195 °C
Ca. 12 timer
2-4 brød
Ingredienser:
350 g Hvedemel, fintsigtet
50 g Ølandshvedemel, fuldkorn
350 g koldt vand
100 g kogt kartoffel, som knuses med et tryk
15 g gær
15 g salt
5 løg til bløde løg
1 spsk. olivenolie
Lidt salt og sukker
Fremgangsmåde:
Bland alt mel, vand og gær til en grødet konsistens og lad dejen stå i skålen i 30 min. Tilsæt de knuste kartofler og ¾ af de bløde løg og ælt dejen ved mellem til høj hastighed i ca. 3-5 min. eller til dejen slipper skålen. Tilsæt salt og olivenolie og ælt dejen yderligere 2 min. ved mellem hastighed.
Del dejen op i 2 små smurte rugbrødsforme eller 1 stor. Lad dejen hæve i 1 time tildækket på køkkenbordet og derefter natten over i køleskabet.
Bløde løg:
Sauter tynde skiver løg i en pande med et nip sukker og salt til de er gyldne, bløde og karamelliserede. Giv løgene god tid til at karamellisere, så udvikler de den rette sødme.