×

Karamelliseret løgbrød

  Bagetid: Ca. 20-25 min.
 Temperatur: 250/195 °C
 Forberedelse: Ca. 12 timer
 Antal: 2-4 brød

Ingredienser

  • 350 g Hvedemel, fintsigtet
  • 50 g Ølandshvedemel, fuldkorn
  • 350 g koldt vand
  • 100 g kogt kartoffel, som knuses med et tryk
  • 15 g gær
  • 15 g salt
  • 5 løg til bløde løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Lidt salt og sukker

 

Fremgangsmåde

Bland alt mel, vand og gær til en grødet konsistens og lad dejen stå i skålen i 30 min. Tilsæt de knuste kartofler og ¾ af de bløde løg og ælt dejen ved mellem til høj hastighed i ca. 3-5 min. eller til dejen slipper skålen. Tilsæt salt og olivenolie og ælt dejen yderligere 2 min. ved mellem hastighed.

Del dejen op i 2 små smurte rugbrødsforme eller 1 stor. Lad dejen hæve i 1 time tildækket på køkkenbordet og derefter natten over i køleskabet.

Bløde løg:
Sauter tynde skiver løg i en pande med et nip sukker og salt til de er gyldne, bløde og karamelliserede. Giv løgene god tid til at karamellisere, så udvikler de den rette sødme.

image_print

Køb produkterne