Karamelliseret løgbrød
Ingredienser
- 350 g Hvedemel, fintsigtet
- 50 g Ølandshvedemel, fuldkorn
- 350 g koldt vand
- 100 g kogt kartoffel, som knuses med et tryk
- 15 g gær
- 15 g salt
- 5 løg til bløde løg
- 1 spsk. olivenolie
- Lidt salt og sukker
Fremgangsmåde
Bland alt mel, vand og gær til en grødet konsistens og lad dejen stå i skålen i 30 min. Tilsæt de knuste kartofler og ¾ af de bløde løg og ælt dejen ved mellem til høj hastighed i ca. 3-5 min. eller til dejen slipper skålen. Tilsæt salt og olivenolie og ælt dejen yderligere 2 min. ved mellem hastighed.
Del dejen op i 2 små smurte rugbrødsforme eller 1 stor. Lad dejen hæve i 1 time tildækket på køkkenbordet og derefter natten over i køleskabet.
Bløde løg:
Sauter tynde skiver løg i en pande med et nip sukker og salt til de er gyldne, bløde og karamelliserede. Giv løgene god tid til at karamellisere, så udvikler de den rette sødme.