Kammerjunkere

Bagetid ca: Ca. 15-20 min.
Forberedelse: Ca. 30 min.
Temperatur: 150 °C varmluft
Antal: Ca. 30 stk.

Ingredienser

  • 120 g hvedemel, fintsigtet
  • 30 g Ølandshvedemel, fuldkorn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 65 g rørsukkker
  • 50 g smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Skal af 1 citron
  • 1 æg

Fremgangsmåde

Bland sukker, bagepulver, vanilje, citronskal og begge slags mel godt sammen. Derefter smuldres smør ud i melblandingen til små klumper. Tilsæt æg og ælt dejen godt sammen med hænderne. Del dejen op og rul i 30 små kugler af ca. 10 g som lægges på en bageplade med bagepapir. Giv dejkuglerne et let tryk og bag i 15-20 min. i forvarmet ovn ved 150 °C til de er dejligt sprøde Afkøles og nydes med koldskål eller som en sprød småkage til kaffen.

Kammerjunkere

Bagetid ca: Ca. 15-20 min.
Forberedelse: Ca. 30 min.
Temperatur: 150 °C varmluft
Antal: Ca. 30 stk.

Ingredienser

  • 120 g hvedemel, fintsigtet
  • 30 g Ølandshvedemel, fuldkorn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 65 g rørsukkker
  • 50 g smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Skal af 1 citron
  • 1 æg

Fremgangsmåde

Bland sukker, bagepulver, vanilje, citronskal og begge slags mel godt sammen. Derefter smuldres smør ud i melblandingen til små klumper. Tilsæt æg og ælt dejen godt sammen med hænderne.
Del dejen op og rul i 30 små kugler af ca. 10 g som lægges på en bageplade med bagepapir. Giv dejkuglerne et let tryk og bag i 15-20 min. i forvarmet ovn ved 150 °C til de er dejligt sprøde

Afkøles og nydes med koldskål eller som en sprød småkage til kaffen.