Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter
 

ØKO. HVEDER fra Skærtoft Mølle

20 stk i en stor bradepande

100 g havregryn eller ”Hvid Helved”
1230 g stenkværnet fintsigtet hvedemel (eller blandet med Øland/Dalar/spelt)
850 g vand
1 stort æg
100 g tempereret smør
saften af ½ øko.citron
50 g øko.gær
26 g salt
33 g lyst rørsukker
3-4 g god kardemomme (f.eks. fra ASA spice, den elsker vi!)

Hånd:
Start med at blande alle tørre ingredienser. Gæren smuldres ud i melet. Bland godt. Nu smuldres smørret ud i melet, hvorefter du tilsætter vand, æg og citronsaft. Bland dejen til den er ensartet og ælt den til den er blank og smidig.

Maskine:
Hæld vand, gær, citronsaft og æg i røreskålen. Tilsæt alle de tørre ingredienser. Kør dejen forsigtigt sammen og tilsæt så smør. Kør dejen (ikke ved for høj hastighed!!) til den er blank og smidig.

Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse under et klæde. Fold den et par gange mens den hæver. Det gør dejen endnu mere elastisk og spændstig!

Læg dejen på et let meldrysset bord og del den i 20 lige store klumper (ca. 120 g/stk). Tril alle klumper til boller og fordel dem (4 x 5 rækker) i en bradepande (den fra ovnen). Brug bagepapir eller smør bradepanden let. Sæt de yderste boller ca. 1 cm fra kanten, så de har plads til at hæve.

Forvarm ovnen til 230 grader varmluft.

Lad hvederne efterhæve til næsten dobbelt størrelse under et klæde. De skal føles elastiske og ”ballon-agtige” når du rører ved dem.

Sæt hvederne i ovnen. Smid ca. ¾ dl vand ind i bunden, luk ovnlågen og skru straks ned på 200 grader. Bag hvederne i 30-35 minutter afhængig af hvor hårdt din ovn bager. Hvederne er færdige når de er mørkt gyldne og også BUNDEN begynder at tage farve. Bliver hvederne for mørke for hurtigt, så skru 10-20 grader ned.

Afkøles på rist. Er bedst dagen efter :-) Ristes let og nydes med smør (ost, marmelade...)