×

Høstboller - Rustikke morgenboller

  Bagetid: Ca. 20 min.
 Temperatur: 250 °C varmluft
 Forberedelse: 12 timer
 Antal: 18-20 stk.

Ingredienser

  • 150 g fuldkornsrugmel
  • 100 g fuldkornsspeltmel
  • 200 g fintsigtet Ølandshvedemel
  • 550 g fintsigtet speltmel
  • 250 g yoghurt naturel
  • Ca. 550 g vand
  • 20 g øko gær
  • 20 g salt

Fremgangsmåde

Hvis du håndælter: Gæren smuldres fint i melet, og de knækkede kerner, flagerne og saltet blandes i. Tilsæt vandet og bland godt. Skrab dejen ud på et rent bord og ælt til den er blank og smidig. Dejen skal være godt klistret.

Hvis du bruger røremaskine: Rør gæren ud i vandet og tilsæt mel/kerne/flage-blandingen. Rør dejen sammen ved lav hastighed i ca. 2-3 min. Tilsæt nu salt og rør igen, men ved middelhøj hastighed i ca. 4-5 min. eller indtil dejen slipper skålens sider og lige lidt til!

Stil dejen til hævning et køligt sted under klæde eller i pose natten over. Næste morgen tager du dejen ind, og tænder ovnen på 250 °C.

Beklæd to bageplader med bagepapir. Fyld en skål med vand – stor nok til at du kan “vådte” hænderne – og stil den ved siden af din dejskål. Gør dine hænder let våde og løft og nap en klump dej af. Spænd den forsigtigt op ved at folde den ind under sig selv og sæt den luftfyldte dejbobbel på bagepladen. Gentag til begge plader er fyldte.

Drys med gode, økologiske birkes, sesam, græskarkerner, solsikkefrø eller hvad du synes bedst om. Lad ikke bollerne efterhæve, men bag dem med det samme. (NB: Har du hævet din dej i køleskab, kan du med fordel lade bollerne temperere/efterhæve i 10-20 min. alt efter temperaturen i dit køkken). Bag bollerne i 20 min. og afkøl dem på en rist inden de skal spises. P.g.a. af det høje vandindhold holder bollerne sig friske længere, og de er fantastiske både til genopvarmning eller på risteren!

image_print

Køb produkterne