Grød Rugfler

Ca. 30 stykker.
 

Dej:

1000 g fintsigtet rugmel
1250 g fintsigtet manitobamel
125 g honning
200 g solsikkekerner
45 g salt
100 g gær
1800 g koldt vand
150 g olie
50 g malt sirup
Evt. chiafrø som drys

 

Gær opløses i koldt vand, honning og malt sirup.

Tilsæt alle de tørre ingredienser på én gang og dejen røres på maskine i ca. 5 min. ved lav hastighed, derefter tilsættes olie, og der røres yderligere 15 min. ved medium hastighed, til dejen er glat. Det er vigtigt, at dejens temperatur ikke bliver for varm/høj, hvorfor det er også er vigtigt at bruge koldt vand. Dejen skal have konsistens som grød.

Dejen skrabes ud på et meldrysset bord. Dæk dejen til og lad den hvile i ca. 1 time. Derefter drysses der med mel på toppen af dejen, og den udstikkes i portionsstykker.
Kom stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere 25-30 min. på pladen.

Drys evt. med chiafrø. Bages ved 220 grader varmluft i ca. 15-20 min.