- Vi holder sommerferielukket 14/7 - 2/8. Bestilling skal ske senest d. 14/7. Bestillinger herefter afsendes så snart vi er tilbage -

×

Fuldkornsboller med spelt

  Bagetid: 14-18 min.
 Temperatur: 220 °C varmluft
 Forberedelse: 8-12 timer
 Antal: 20-24 stk.

Ingredienser

  • 800 g fintsigtet speltmel
  • 200 g fuldkorns speltmel
  • 20 g gær
  • 800 g koldt vand
  • 20 g salt

Fremgangsmåde

Dag 1:

Opløs gær i koldt vand og tilsæt alt melet. Rør dejen sammen i røremaskinen på lav hastighed indtil dejen er samlet. Lad dejen hvile i 20 min. Rør derefter dejen i ca. 3 min. ved mellem hastighed.
Lad dejen hvile i 5 min. tilsæt så salt og rør ved mellem hastighed i 3 min. til dejen er glad og blød. Dejen stilles på køl natten over eller i mindst 6 timer.

Dag 2:

Forvarm ovnen til 220 °C. Dejen nappes til stykker direkte fra skålen og vendes ud på bordet og udstikkes. Dejen vendes i kerner og bages i 14-18 min.

image_print