Køb for 300,- og få gratis fragtØkologi og kvalitet mail@skaertoft.dk

Fastelavnsboller med remonce

Ca. 18-20 min.

220 °C varmluft

8-12 timer

 16 stk.

Tilbud på Brødbogen inkl. 5 poser mel - kun 300 ,-


Dej - ingredienser:

500 g fintsigtet Ølandshvedemel
2 ½ dl sødmælk
200 g smør
50 g gær

2 æg
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme

Remonce - ingredienser:

100 g ren rå marcipan
50 g blødt smør
75 g sukker
2 cm frisk ingefær
1 økologisk appelsin

Pensling og pynt:

1 æg piskes sammen til pensling
1 pasteuriseret æggehvide
100 g flormelis
Evt. kakaopulver og farvet krymmel.

 

Fremgangsmåde:

Lun mælken med smørret i en lille gryde. Når smørret er blødt og mælken er håndvarm kommes det over i en dyb skål, og gæren røres i. Tilsæt halvdelen af melet og rør det godt sammen. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemonne og rør grundigt til det bliver en jævn masse. Drys bordet me mel og hæld den meget bløde dej ud på borden. Ælt dejen igennem, mens der tilsættes lidt mel ad gangen indtil dejen er helt glat og akkurat slipper fingrene. Dejen skal være meget blød, fedtet og blank. Lad dejen hæve i en skål under et klæde i 30 min.
Lav nu remoncen ved at rive ingefæren og appelsinskallen fint på et rivejern og ælt det sammen med de øvrige ingredienser til en blød masse.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på 40 x 40 cm. Skær 16 kvadrater ud. Læg en skefuld remonce på midten af hvert kvadrat og fold hjørnerne ind over midten og tryk dejen godt sammen. Placér bollerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 min. under et fugtigt klæde. Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen ved 200 °C i 10-15 min., til de er gyldne.

Pisk æggehvide lufting og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Pisk indtil konsistensen er sej, blank og ensartet. Tilsæt evt. kakaopulver eller frugtfarve. Dekorer de afkølede boller og drys med farverigt krymmel.