×

Elins pitabrød

  Bagetid: Ca. 15-20 min.
 Temperatur: 220 °C varmluft
 Forberedelse: 13 timer
 Antal: Ca. 8-10 stk.

Ingredienser

  • 500 g fintsigtet speltmel
  • 5 g gær
  • 10 g salt
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • Ca. 350 g koldt vand

Fremgangsmåde

Udrør gær i vand. Tilsæt salt, honning og olie. Rør melet i lidt ad gangen. Ælt i 10 min. med røremaskine eller elpiskerens dejkroge indtil dejen er blank, og slipper skålen i siderne.
Dæk skålen med olieret plastfilm og stil den i køleskabet natten over (10-12 timer).

Form boller med melede hænder og tryk dem derefter flade. Lad dem hæve under klæde i ca. en halv time mens ovnen varmer op til 220 °C. Bag en plade ad gangen i 15-20 min.
Pak eventuelt pitabrødene ind i et let fugtigt klæde – så bliver de bløde i skorpen.

Opskriften her har vi fået af Elin Værge.

image_print