Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter


Opskriften her er fra vores bagekursus MIDSOMMERTÆRTER med Christian Tønnesen.

Prøv også
Christians Jordbærtærte og
Christians Havtorntærte
 

CHRISTIANS STIKKELSBÆR-RABARBERTÆRTE

Dej:
200 g stenkværnet kagemel

50 g rugmel

250 g koldt smør

Lidt kærnemælk

1 knivspids salt

Bland mel og salt. Smørret smuldres i og dejen samles hurtigt med lidt kærnemælk. Stil dej på køl til den er gennemkold.
Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. HUSK – at gemme dej til ”gitter”. Læg bagepapir/folie og ris/bønner i tærten og blindbag den ved 200 grader til kanten har sat sig. Fjern ris/bønner og bagepapir/folie og bag yderligere til bunden har fået farve.

Karamel:
60 g druesukker

135 g sukker

100 g piskefløde

40 g smør

½ tsk. salt

Kom druesukker, sukker, piskefløde, smør, og salt i en gryde. Varm massen op til 115 grader. Massen skal småboble og der skal røres indimellem. Det skal karamellisere let og blive svagt brunt. Tag af varmen og lad det afkøle. 

Frugtkompot:
300 g stikkelsbær

200 g rabarber

Smages til med sukker (100-150 gram)

Korn fra en stang vanilje  

Maizenamel til jævning

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud, og kom vaniljekorn, sukker, groftskårne rabarber og nippede stikkelsbær i en gryde og giv det hele et opkog. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand, og rør det forsigtigt i frugtgrøden. Kog det igennem så det ikke smager af majstivelsen - lad det køle af.

Læg et lag af karamelfyldet i bunden af formen, fyld stikkelsbær-rabarberkompot ovenpå.

Med den resterende dej laves et gitter på tærten og den bages igen i 15 – 20 minutter ved 200 grader, eller til kanten er gylden.