Byggrød med frugt og mandler

Bagetid ca:
Forberedelse:
Temperatur:
Antal: Til 2 personer

Ingredienser

Grød:
  • 125 g byggryn
  • 500 g vand
  • 125 g friske blåbær
  • 1 nip salt
Toppings:
  • 65 g friske blåbær
  • 1 banan
  • 20 g mandler
  • Flydende honning eller ahornsirup

Fremgangsmåde

Kog ved svag varme byggryn, vand og blåbær til bærrene er møre, og grøden er lyslilla, og har den konsistens, du foretrækker. Smag til med salt. Drys topping på grøden, friske bær, banan i skiver, grofthakkede mandler og evt. honning eller sirup, hvis grøden skal være sød. Servér i varme tallerkener. Du kan også sætte din grød i blød natten over, inden du koger den færdig næste dag. Det giver dig en lidt mere "smooth" grød, der også smager af mere!

Byggrød med frugt og mandler

Bagetid ca:
Forberedelse:
Temperatur:
Antal: Til 2 personer

Ingredienser

Grød:

  • 125 g byggryn
  • 500 g vand
  • 125 g friske blåbær
  • 1 nip salt

Toppings:

  • 65 g friske blåbær
  • 1 banan
  • 20 g mandler
  • Flydende honning eller ahornsirup

Fremgangsmåde

Kog ved svag varme byggryn, vand og blåbær til bærrene er møre, og grøden er lyslilla, og har den konsistens, du foretrækker. Smag til med salt.
Drys topping på grøden, friske bær, banan i skiver, grofthakkede mandler og evt. honning eller sirup, hvis grøden skal være sød. Servér i varme tallerkener.

Du kan også sætte din grød i blød natten over, inden du koger den færdig næste dag. Det giver dig en lidt mere “smooth” grød, der også smager af mere!