Brøtort - Sønderjysk rugbrødslagkage

Giver en lagkage

Tilberedningstid: 1 time og 20 min

Bagetid/temperatur: 175°C i ca. 45 minutter


Dej
6 æg
225 g sukker
1 spsk. kartoffelmel
5 spsk. kakao
150 g revet rugbrød
75 g hakkede mandler el. nødder
2 tsk. bagepulver
Fyld og pynt
Solbærsyltetøj
Fløde til flødeskum
Hakket chokolade


Fremgangsmåde:

Æggeblommerne piskes med sukker. Nødder, kartoffelmel, bagepulver og kakao røres i, og det revne

rugbrød vendes derefter i.

Æggehviderne piskes og vendes til sidst forsigtigt i dejen.
Den fordeles derefter i to lagkageforme og bages ved 175°C i ca. 45 minutter.

Bundene lægges sammen med solbærsyltetøj og flødeskum.

Kagen pyntes med hakket chokolade.