100% fuldkornsstykker

Bagetid ca: Ca. 20 min.
Forberedelse: 8-12 timer
Temperatur: 270/250 °C
Antal: Ca. 20-24 stk.

Ingredienser

  • 1 kg fuldkorns speltmel
  • 850 g koldt vand
  • 10 g gær
  • 20 g salt
  • 25 g citronsaft

Fremgangsmåde

Rør det hele godt sammen til dejen er blank og ensartet. Brug ikke røremaskinen! Dejen skal håndteres nænsomt. Lad dejen hvile i en skål på køkkenbordet. Stræk og fold dejen hver halve time eller hele time. Gentag 2-3 gange og sæt derefter dejen på køl i minimum 6 timer. Gerne længere. Forvarm ovnen til 270 °C varmluft. Nap stykker af dejen med fugtige hænder. Dyp i drys af frø og kerner, eller vend hele dejen ud på et meldrysset bord og udstik stykker med en spartel. Sæt stykkerne på bagepapir, som trækkes over på varme bageplade eller bagestål. Skru varmen ned til 250 °C og bag i ca. 20 min. Afkøl på rist.

100% fuldkornsstykker

Bagetid ca: Ca. 20 min.
Forberedelse: 8-12 timer
Temperatur: 270/250 °C
Antal: Ca. 20-24 stk.

Ingredienser

  • 1 kg fuldkorns speltmel
  • 850 g koldt vand
  • 10 g gær
  • 20 g salt
  • 25 g citronsaft

Fremgangsmåde

Rør det hele godt sammen til dejen er blank og ensartet. Brug ikke røremaskinen! Dejen skal håndteres nænsomt.
Lad dejen hvile i en skål på køkkenbordet. Stræk og fold dejen hver halve time eller hele time. Gentag 2-3 gange og sæt derefter dejen på køl i minimum 6 timer. Gerne længere.

Forvarm ovnen til 270 °C varmluft. Nap stykker af dejen med fugtige hænder. Dyp i drys af frø og kerner, eller vend hele dejen ud på et meldrysset bord og udstik stykker med en spartel.
Sæt stykkerne på bagepapir, som trækkes over på varme bageplade eller bagestål. Skru varmen ned til 250 °C og bag i ca. 20 min. Afkøl på rist.