Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter


 

VINTERSUPPE

Til 4 personer

200 g perler (af rug, spelt eller byg)
30 safrantråde - både til perlerne og til grøntsagerne
Salt og peber
500 g blandede vintergrøntsager/rodfrugter
6 dl grøntsagsfond
15 g smør
8 skiver gedeost fra en osterulle
Brød - hele skiver eller små, runde, udstukne brød af samme størrelse som osten
Flydende honning
Evt. basilikum, finthakket

Perler: Skyl perlerne grundigt og kog dem - med halvdelen af safrantrådene og lidt salt i vandet - i ca. 15 minutter, til de er møre og har det bid du foretrækker. Lad dem dryppe godt af i en sigte og hold dem varme.

Suppe: Kog 400 g af grøntsagerne møre i grøntsagsfonden. Si de kogte grøntsager fra suppen og blend dem.

Sauter de resterende 100 g grøntsager sammen med resten af safrantrådene i smørret og vend dem derefter i de forkogte perler.

Bland sauterede grøntsager og perler i suppen og smag til med salt og peber.

Læg gedeosteskiverne på brødet/brødene og grill dem i ovnen, til osten tager farve.

Anretning: Hæld suppen i varme tallerkner. Læg ostebrødene ved suppen og dryp med lidt flydende honning. Pynt evt. med et drys finthakket basilikum - og suppen er klar til servering.


Opskriften er fra kogebogen Perler fra Skærtoft Mølle