Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter



 
In the dialect spoken in Alsace, flammekueche means ''cooked in the flames''; the French "flambee" and the German "Flamm" has a similar meaning.
Whatever it's called, tarte flambee is to northern Alsace what pizza is to southern Italy.
It starts with bread dough rolled out fine as a crepe. This dough is spread with creme fraiche, a thick soured cream mixed with a delicate fresh white cheese called fromage blanc. It is seasoned with salt and pepper, and then thinly sliced white onions and bacon cut like matchsticks go on top.
The heat in the oven is so intense that in less than few minutes the tarte emerges still supple, yet blistered at the edges, with the topping of cream and cheese the color of old ivory.
Tarte flambee originated with peasants of the Bas Rhin, and is a specialty in the area from Strasbourg, Alsace.

(http://www.latarteflambee.com)


 
 

TARTE FLAMBÉE eller FLAMMKUCHEN

Til 4 personer
Velegnet til æltning i hånden eller på røremaskine

Dej
175 g lunkent vand (30 grader)
10 g øko.gær (kan udelades)
15 g olivenolie
5 g salt
300 g stenkværnet kagemel (evt. 250 g kagemel og 50 g stenkværnet fuldkornsrugmel) 

Topping
2 dl cremfraiche 38%
2-3 løg i papirtynde skiver
200-250 g god bacon i tern
evt. friskkværnet peber

Gæren opløses i vandet. Herefter tilsættes salt, mel og olie og dejen æltes godt igennem. Form dejen til en kugle og lad den hæve 1 time eller til dobbelt størrelse. Hvis du udelader gæren, lad da dejen hvile 30 min inden du går videre.

Forvarm ovnen, med bradepande(rne) i, til 275 grader varmluft. Snit løgene og skær bacon'en i tern.

Den hævede dej vendes ud på et let meldrysset bord. Del evt. dejen i to lige store stykker - har du en pizzaspade, gør det det nemmere at få din tarte flambée i ovnen. Rul dejen tyndt, tyndt ud til en (to) firkant(er) med en kagerulle. Læg dejen på bagepapir.
Smør cremefraiche på dejen, og fordel dine fintskårne løgskiver og bacon ovenpå.

Sæt forsigtigt bagepapir og "kuchen" på den varme bageplade og bag din kuchen i ca. 10 min - eller indtil den er sprød, sprød, sprød. Jo tyndere kuchen, jo færre minutter skal den bage!

Du kan med fordel fjerne bagepapiret efter 5 min. Det giver en dejlig sprød bund. 

Afkøles let og skæres i firkanter. Kværn evt. lidt sort peber over din flammkuchen lige inden du serverer den. 

Nydes med et godt glas Alsace hvidvin :-)