Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter

PRØV OGSÅ
Spansk sommer
Bruschette med avocado og tomat
Sønderjysk rugbrødslagkage



 
 

SPRØDE BRØDTERN

Brødresterne kan skæres i tern og ristes i ovnen eller på panden – med eller uden olie, med eller uden krydderier. Brødternene kan bruges i salatskålen, i supper eller som snacks. Vendes brødternene på panden i lidt smør, drysses med kanelsukker og rister, til sukkeret karamelliserer, er ternene perfekte i gammeldags saftsuppe.

CÆSAR SALAT MED SPRØDE BRØDTERN

Brødtern:
Skiver af daggammelt brød skæres i tern og ristes i olivenolie på panden. Når ternene er sprøde og gyldne, tilsættes finthakket løg, 1 fed presset hvidløg, oregano, timian, peber og lidt havsalt, og det hele blandes hurtigt. Afkøl de krydrede brødtern let.

Til salaten:
Romaine salat 1-2 stk.
Frisk høvlet parmesan

Dressing:
1 æggeblomme, pasteuriseret
3 ansjosfileter i olie
80 g (4 spsk.) olivenolie
30 g (2-3 spsk.) citronsaft
5 g (1 tsk.) Dijonsennep
Salt og friskkværnet peber
Ansjosfileter, dijonsennep, citronsaft, salt og peber blendes. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens maskinen kører, til dressingen er jævn og tyk.
Skyl og tør salaten – brug hele blade, eller snit dem i passende mundrette stykker. Arranger salaten i en skål, hæld dressing over, og drys med brødtern og frisk høvlet parmesan og server.
Stegte skiver af kyllingebryst gør salaten til en frokostret.


Opskriften er fra bagebogen Hjemmebagt.