Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter
 

SMÅ CITRONBRØD

Ca. 12-16 stk.  

Dej:
425 g stenkværnet fint sigtet spelt- eller Ølandshvedemel
75 g stenkværnet fuldkornsrugmel
10 g gær
10 g salt
ca. 350 g (ca. 3 ½ dl) lunkent vand
Revet skal af en citron

Pynt:
Majsgryn

De to meltyper blandes, gæren smuldres fint i melet, og salt, citronskal og vand tilsættes. Dejen æltes til den er blank og smidig og hæver herefter til dobbelt størrelse.

Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Afgas den ganske let, og fold og form den til en pølse med en diameter på ca. 7 cm. Fugt håndfladerne i lidt olie, fordel olien på dejens overflade, og tril den i majsgryn, så de dækker pølsen hele vejen rundt.

Del dejen med enkle snit med en metaldejskraber i 2-3 cm tykke skiver. Sæt skiverne på bagepladen, med en af de rene snitflader opad. Dæk med klæde, og efterhæv de små brød til næsten dobbelt størrelse.

Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.

Fyld ovnen med vand fra en sprayflaske. Sæt pladen med brødene ind på midterste ribbe. Spray vand ind over brødene, og dæmp straks temperaturen til 220 grader.
Citronbrødene skal bage i ca. 15 min.

Opskriften er fra bagebogen Hjemmebagt.