Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter

RUGEN - MØRK OG ELSKET I NORDEN

Der går en rugbrødsgrænse på tværs gennem Europa. Nord for grænsen ligger Skandinavien, de baltiske lande, Polen, Nordtyskland og Rusland. Her spises de mørke, bitre og tunge rugbrød. Syd for grænsen er de hvide brød af hvede næsten enerådende. Grænsen blev dannet helt tilbage i jernalderen og skyldes en klimaændring, hvor kulde gjorde det stort set umuligt at dyrke hvede i nord. Rugen blev dyrket af bitter nød i kampen for at overleve. Den romerske historiker Plinius den Ældre skriver for 2.000 år siden om rugen, at den for nordboerne ”er meget ringe føde, som kun tjener til at undgå sultedøden”.

Uddrag fra Hjemmebagt
 
 
   
ØKO. PERLERUG
Læs mere
  ØKO. RUGMEL, FULDKORN
Læs mere
  ØKO. RUGKERNER, KNÆKKEDE
Læs mere
         
   
ØKO. RUGKERNER, SKÅRNE
Læs mere
  ØKO. RUGGRYN, VALSEDE
Læs mere
  ØKO. RUGMEL, FINT SIGTET
Læs mere