Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter



 
 

PØLSEBRØD

Giver ca. 24 stk

Dej:
900 g stenkværnet fintsigtet (Ølands)hvedemel
100 g stenkværnet fuldkornsspeltmel
1 pk. øko.gær (42 g)
20 g salt
30 g lyst rørsukker
2 mellemstore øko.æg
600 g halvlun (altså ikke varm!) sødmælk  
60 g køligt smør i tern

1 æg til pensling

Gær og smør smuldres fint i melet, salt og sukker blandes i og mælk og æg tilsættes. Bland dejen grundigt og skrab den ud på bordet. Ælt dejen til den er blank og glat (ja, den ER lidt klistret til at begynde med). Form så dejen til en kugle, læg den i skålen som dækkes med et viskestykke, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

Beklæd to bageplader med bagepapir. Skrab dejen ud på et let meldrysset bord og fold og form den til en stor pølse. Del den først på midten. Del derefter hver halvdel midt igennem på den lange led. Læg de to kvarte på en bageplade med god afstand mellem de to dejstykker. Tryk og pres forsigtigt stykkerne til flade rektangler og "skær" derefter 6 pølsebrød ud af hvert dejstykke. Skær næsten helt igennem dejen, men del ikke stykkerne fra hinanden. På den måde sikrer du at du kan brække dem fra hinanden på "ægte" pølsebrødsmaner, når de er bagt. Gentag med den resterende halvdel.

Lad pølsebrødene efterhæve til knap dobbelt størrelse. Slå et æg ud i en skål og pisk det med et nip salt. Derefter pensles pølsebrødene forsigtigt og bages i 15-18 minutter.

Lad dem køle af på en bagerist inden du deler dem.
Er velegnede til frys.