Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter



 
 

PITABRØD med durum

Giver 16 stk - dejen er velegnet til både hånd- og maskinæltning

Ingredienser

250 g durummel
300 g stenkværnet fintsigtet speltmel
450 g stenkværnet (Ølands)hvedemel
20 g gær
15 g lyst rørsukker
20 g salt
50 g olivenolie
ca. 680 g lunt vand

Håndæltning: Gæren smuldres i melet og resten af de tørre ingredienser blandes i. Tilsæt vand og olie og ælt dejen til den er blank og smidig.

Røremaskine: Hæld det kølige (!) vand i bunden af røreskålen. Tilsæt gær og olie. Bland alle de tørre ingredienser godt og tilsæt dem. Ælt dejen til den er blank og slipper røreskålens sider.

Dæk skålen med et klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse. 

Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.

Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Form den til en pølse og del den i 16 lige store stykker. Hvert stykke formes til en bolle, som hviler ca. 5 minutter inden den rulles til et fladt brød, ca. 3-5 mm tykt. Sørg for at dejen ikke hænger fast i bordpladen. Hvis dejen rives i stykker har den ikke lige så nemt ved at "boble op". Placer brødene på bagepapir. Der kan være 4 pitabrød på ét stykke.

Bag 2 plader ad gangen i ca. 8-9 minutter til brødene er gyldne. Vend dem eventuelt om et par minutter, så bunden får lidt "topvarme".

Ovnspringet begynder efter 3-4 minutter. Kald på børnene - de elsker at se de flade dejstykker bliver til store luftfyldte brød.

Pak eventuelt pitabrødene ind i et klæde mens de er lune. Så bliver de bløde i skorpen.