Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter

 
 

OSTETÆRTE MED PERLERUG

Giver ca. 2 stk.
Udstyr: tærteforme, ca. 23 cm i diameter

Dej
350 g kagemel
50 g fuldkorns rugmel
2 æg
3 g (1 tsk.) salt
200 g smør
3-5 spsk. koldt vand

Fyld
300 g blåskimmelost
500 g (ca. 5 dl) piskefløde
6 æggeblommer
Friskkværnet peber
30 g kogte perlerug godt afdryppede og duppet tørre med køkkenrulle.

Smørret smuldres i melet til en grynet masse. Pisk æggene let sammen med salt og vand, kom dem i melet, og ælt dejen hurtigt sammen. Kom evt. lidt mere vand i, hvis det er nødvendigt. Form dejen til en kugle, pak den ind i film og lad den hvile køligt i 30 min.

Forvarm ovnen til 200 grader ved almindelig varme.

Rul dejen ud, og beklæd de to godt smurte tærteforme i bund og sider. Dejen skal nå helt op til formenes overkant.  Lad den hvile i 30 minutter. Prik derefter bunden med en gaffel, og bag dem ved 200 grader i ca. 25 min. Kan formene ikke stå ved siden af hinanden, kan bundene bages på to plader ved varmluft. Så skal ovnen kun varmes op til 185 grader.
Beklæd evt. kanterne på tærteformene med en strimmel alufolie. Det forhindrer, at de bliver mørke under bagningen.

Giv perlerugen et kort opkog. Sigt vandet fra og dup dem tørre med køkkenrulle. Lad dem blive næsten helt kolde.

Ost, piskefløde, peber og æggeblommer blendes. Fyldes hældes helt op til overkanten af de forbagte tærtebunde. De forkogte perlerug fordeles i æggeblandingen, og tærterne bager færdige ved 160 grader i ca. 30 min., til overfladen er smukt gylden og bobler op.

Velbekomme!

Opskriften er fra bagebogen Hjemmebagt.