Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter

 
 

ØKO. BAGEPULVER

I hælene på den økologiske gær, lancerede Skærtoft Mølle endnu et bageprodukt, som appellerer til forbrugere med hang til bagning, og især til dem, der også lægger vægt på økologi, miljø og sporbarhed.

ØKO. BAGEPULVER produceres – som gæren – af firmaet Agrano, som ligger i det attraktive sydtyske vinområde, Riegel am Kaiserstuhl, tæt ved den Schweiziske grænse. Hovedbestanddelen i ØKO.BAGEPULVER, kommer fra et ekstrakt af økologisk vindruesaftkoncentrat, hvilket betyder, at Agrano’s økologiske bagepulver er et helt unikt produkt. De to andre ingredienser er majsstivelse og natron (natriumhydrogencarbonat). Majsstivelsen tilsættes udelukkende for at holde drueekstrakt og natron tørt, indtil bagepulveret skal bruges.

Når bagepulver kan anvendes som hævemiddel i bagværk, skyldes det, at natron, som er en base, danner CO2, når dén og syren i druesaftekstrakten kommer i kontakt med fugt – f.eks. den fugt, som findes i en dej. Det er denne CO2-udvikling, som får dejen til at hæve.
Der er ikke fosfat i ØKO.BAGEPULVER. Fosfat kan give det færdige bagværk en lidt upræcis smag af ”kemi”, samt – hos visse mennesker – udløse halsbrand. Da der heller ikke er glutenholdige ingredienser i ØKO.BAGEPULVER, kan det tåles af glutenallergikere.

Her er vores yndlingsopskrift med øko.bagepulver!

DATABLAD