Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter

NY TEKNIK - NYE (FULDKORNS)RUTINER

"Ny teknik – nye (fuldkorns)rutiner"

Vi byder velkommen til den ny version af en gammel kending: "Ny teknik, nye (fuldkorns)rutiner" er en udvidelse af grundkurset om bagning og langtidshævning med øko.gær i Brødakademiet på Skærtoft.

Hverdagsbrød skal, efter Marie-Louise's overbevisning, indeholde fuldkorn, og da både øget sundhed og smag følger med anvendelsen af fuldkorn, er det naturligt at starte her.  

Kurset består som altid af en god portion teori, vigtig viden om fuldkorn og stenkværnet mel, demo'er og masser af hands-on. 

Fra kl. 9.45 byder vi på kaffe, the og hjemmebagt. Kl. 10, præcis, går kurset i gang. 

Efter en kort intro og demo (også med dej i røremaskine!) starter vi med at strække og folde en meget våd dej (og vender tilbage til den flere gange) til "Alsisk grovCiabatta". Derefter ælter vi dej på fransk maner. I arbejder sammen to-og-to om begge deje. Mens dejene hæver er der fælles-demo med langtidshævet dej - de populære Høstboller - og vi snakker om fordele (og "ulemper") ved iblødsætning og langtidshævning og fuldkorn.

Vi byder på en let sandwich til den lille sult og en tur i mølleriet inden vi går i gang med at bage.

Vi bager både større brød og mindre "stykker" og vi bager primært i helt almindelige husholdningsovne, så du ved præcist hvordan man kan trylle godt brød ud af dem. Hver gang!  Den store stenovn bruger vi til vores hævekurvsbrød og får vi brug for en buffer, tager vi køkkenets anden store ovn i brug.

Du får alt dit bagværk fra dagen med hjem, samt - naturligvis - alle opskrifter og den uundværlige dejskraber.

Vi slutter dagen af - mens de sidste brød bager - med en frokost med salater, brød og alsiske delikatesser - hertil vand og vin. Kurset slutter kl. ca. 16.30.

Mens vi spiser åbner "Staldshoppen", hvor det er muligt at købe mel, korn og andre produkter fra Skærtoft Mølle.

Tid: kl. 9.45-16.30

Pris: kr 1.350,-

Antal deltagere: 12

Godt at vide: husk gode sko (vi står op det meste af dagen) - vi har forklæder!

Underviser: Marie-Louise Risgaard, Skærtoft Mølle

Vi glæder os til at se jer i Staldkøkkenet!