Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter

MED FORDEJ ELL. SURDEJ

Fælles for alle fordeje er, at de – i modsætning til surdeje, som kan holde ”evigt” – kun har begrænset holdbarhed. Til gengæld er de utroligt enkle at arbejde med, giver masser af ekstra smag og sundhed til det færdige brød, så indsatsen betaler sig – så rigeligt endda.

Surdej er formentlig den ældste form for gæring af brød. Den nævnes i mange religiøse skrifter, også i Bibelen, og madhistorikere regner med, at surdejsbrød allerede var almindelige i oldtidens Ægypten, og altså har været spist i mere end 6.000 år.

Helt enkelt består surdej af en blanding af mel og vand. I nogle opskrifter tilsættes desuden en skefuld honning, yoghurt, et revet æble eller mosede vindruer for hurtigere og mere effektivt at aktivere den vilde gær.

Det er karakteristisk for en surdej, at den hæver langsommere end almindelig gærdej, at den udvikler en markant syrlig duft og smag, samt at det færdige brød holder sig friskt længere.
 
Uddrag fra Hjemmebagt
 


   
LANDBRØD
 
  FESTBOLLER
 
  ET RIGTIGT RUGBRØD 
 
         
    SKAL DIN OPSKRIFT LIGGE HER?

HAR DU EN YNDLINGSOPSKRIFT MED VORE PRODUKTER, ER DU ALTID VELKOMMEN TIL AT SENDE OS DIT BUD PÅ GODT BAGVÆRK!
SÅ DELER VI DET GERNE MED ANDRE.
GRÆSKARKERNEBRØD
 
  MALTBRØD