Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter

MERE INSPIRATION?
Se vores Instagrambilleder her!



Dejene her er også velegnede til bagning i jerngryde - se fremgangsmåde her: GRYDEBRØD.
 
 

MANITOBA - HELT ENKELT

2-3 brød eller 20-24 boller
Dejen er velegnet både til æltning i hånden og på maskine

HVERDAGENS LYSE BRØD
500 g stenkværnet fintsigtet Manitoba hvedemel
500 g stenkværnet fintsigtet (Ølands)hvede- eller speltmel
10 g øko.gær (20 g hvis det skal gå hurtigt)
20 g salt
750-780 g vand

HVERDAGENS GODE FULDKORNSBRØD
500 g stenkværnet fuldkorns Manitoba hvedemel
500 g stenkværnet fintsigtet (Ølands)hvede- eller speltmel
10 g øko.gær (20 g hvis det skal gå hurtigt)
22 g salt
760-800 g vand

Røremaskine:
Hæld det kolde vand i røreskålen, tilsæt gær og melblanding og kør dejen sammen til den er ensartet og sammenhængende (kort og langsom æltning). Lad dejen hvile i ca. 10 minutter. Tilsæt salt og kør dejen færdig – til den slipper skålen sider – ved lidt højere hastighed.
 
Håndæltning:
Gæren smuldres ud i melet, salt tilsættes og det hele blandes godt. Tilsæt køligt vand og bland dejen grundigt sammen med din dejskraber. Lad dejen hvile ca. 10 minutter. Skrab så dejen ud på bordet og ælt den til den er blank og smidig.

Du kan tilsætte 100-200 g frø eller 100 g kornkerner (udblødt i vand og godt afdryppet inden tilsætning) hvis du ønsker mere bid i dit brød. 

Afslut æltningen med at folde og forme dejen til en kugle som lægges til hævning i skålen - et lunt sted eller køligt natten over - tildækket med film eller viskestykke. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse - gerne køligt i f.eks. 8-16 timer – det giver ekstra sundhed og velsmag til dit færdige bagværk.

Form dejen til brød, boller eller stik den ud som den er. Bag straks, hvis du blot stikker dejen ud – ellers lad dejen efterhæve til næsten dobbelt størrelse. Bag ved høj varme – det giver en sprød skorpe og en saftig krumme.

Boller/stykker: 250 grader 14-20 min. afhængig af hævetiden. Brød: 250 grader i 10 min, resten af bagetiden ved 220 grader.

Afkøles på rist! Fryseegnet.