Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter



 
 

MALTBRØD MED KERNER, FRØ OG SURDEJ

Udstyr: hævekurv

Dej:
450 g fint sigtet speltmel
50 g maltmel 
10 g gær
50 g hvid surdej
ca. 350 g (ca. 3 ½ dl) lunkent vand.
10 g salt
50 g frø/kerne blanding

Frø- og kerneblandingen:
15 gram af hver af følgende: hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, blå birkes, solsikkekerner og fennikelfrø

Til pynt:
Resten af frø/kerne blandingen

Ingredienserne blandes og æltes grundigt til dejen er blank og smidig. Dejen foldes og formes til en kugle, som lægges i en let meldrysset skål, og hæver 1 time.

Skrab dejen ud på et let meldrysset bord, afgas den let, fold og form den igen til en kugle, som lægges tilbage i skålen. Dejen hæver igen mellem 1 og 3 timer til dobbelt størrelse.

Skrab igen dejen ud på et meldrysset bord. Afgas den let, og form den til en kugle, som lægges med oversiden nedad i en meldrysset hævekurv. Dejen efterhæver under klæde til næsten dobbelt størrelse.

Forvarm ovn med stenplade til 250 grader varmluft.

Lemp dejen fra hævekurven over på en bagespade, der er drysset let med majsgryn. Snit dejen, fyld ovnrummet med vand fra en sprayflaske, lemp brødet ind på bagestenen, og spray yderligere vand over brødet. Efter 5 min. sænkes varmen til 200 grader, og brødet bager videre i ca. 20 min.

Opskriften er fra bagebogen Hjemmebagt.