Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter




 
 

MADPAKKE-FULDKORNSKIKS

Grundblanding
75 g stenkværnet fuldkorns rugmel
75 g stenkværnet fuldkorns speltmel
1/4 tsk øko.bagepulver
1/2 tsk lyst rørsukker
1/2 tsk fint salt
50 g (1/2 dl) vand
30 g smør i tern
25 g olivenolie

med parmesan:
tilsæt 25 g friskrevet, fintrevet parmesan til grundblandingen.

med rød pesto:
NB! udelad grundblandingens smør og olie og tilsæt i stedet følgende:
25 g smør i tern
10 g olivenolie
40 g rød pesto - hjemmelavet eller god øko-købe-pesto!

med kommen (nok mest til de voksnes ostebord):
tilsæt 1 tsk hele kommenfrø til grundblandingen.

De tørre ingredienser blandes og smørret smuldres i. “Våde” ingredienser tilsættes, dejen æltes hurtigt sammen, samles og formes til en tyk firkant.

Lad dejen hvile ca. 15 min. i skålen - eller på køl hvis der er varmt i køkkenet. Herefter rulles dejen ud til ca. 2 mm tykkelse og skæres til kiks med en pizzaskærer (firkanter eller rhombeform efter smag).

Har du småkageforme er det et hit at stikke kiksene ud i andre sjove faconer. Vores yndlingsforme er en sommerfugl, et tog, en kanin og to forskellige hjerter.

Kiksene lægges på bageplader beklædt med bagepapir og prikkes afslutningsvis med en gaffel.

Bages ved 220℃, almindelig varme, i 7-10 min alt efter tykkelse. NB! Parmesankiksene bliver hurtigere færdige end pestokiksene!!

Afkøles på rist og opbevares i lufttætte beholdere. Lang holdbarhed.

Tip: Kiksene må ikke være bløde når de kommer ud af ovnen, men heller ikke brændte i kanten.

God fornøjelse!!