Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter
 
 
 

MÅNEDENS OPSKRIFT

Forårslagkage med hasselnødder og chokolade
8 personer

Marengsbunde
4 æggehvider
225 g hvidt sukker
25 g hasselnødder, finthakkede

Fyld
1 dl meget stærk kaffe
200 g lyst rørsukker
3/4 liter piskefløde, pisket til skum

Pynt
50 g hasselnødder, skåret i flager
50 g mørk chokolade, skåret i fint splitter

Marengsbunde
Forvarm ovnen til 130 grader (ikke varmluft). Pisk æggehviderne meget stive, tilsæt 2 spsk sukker og pisk videre til marengsmassen bliver helt blank. Vend omhyggeligt resten af sukkeret og de finthakkede hasselnødder i æggehviderne. Beklæd en bageplade med bagepapir. Tegn to cirkler på 23 cm i diameter på papiret. Brug evt. bunden af en springform som skabelon. Fordel marengsmassen på cirklerne, glat den ud til cirklernes omkreds og stryg overfladerne jævne, så bundene får samme tykkelse. Sæt bagepladen i ovnen og bag bundene i ca. 45 minutter, til de er sprøde og ganske let gyldne. 

Fyld
Bryg kaffen og lad den køle af til stuetemperatur. Smelt sukkeret på en pande. Når det har fået en lys brun, karamelagtig farve, tilsætter du kaffen. Rør sukker og kaffe sammen til en passende lind konsistens. Tag panden af varmen og lad det køle helt af. Rør den afkølede kaffe-karamelsauce forsigtigt ud i flødeskummet.

Anretning
Læg de to marengsbunde sammen med karamelflødeskummet imellem. Dæk også toppen af forårslagkagen med karamelflødeskum. Pynt kagen med en blanding af hasselnøddeflager og chokoladesplitter.

Tip
Har du mange æggehvider, så bag flere bunde og lav en højere og flottere forårslagkage som på billedet. 

Opskriften er fra kogebogen Perler fra Skærtoft Mølle