Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter

 

      
 

LUNE ASPARGES I SENNEPSDRESSING

Til 4 personer

Salat
100 g perlebyg
2 dl vand
50 g lyst rørsukker
½ dl lys lagereddike
150 g hvide asparges, snittet i 1 cm lange stykker
5 spsk rapsolie
150 g grønne asparges, snittet i 1 cm lange stykker
10 g bredbladet persille, finthakket
salt og peber

Dressing
1 spsk dijonsennep
1 tsk hele sennepskorn
2 tsk cidereddike
1 nip lyst rørsukker

Salat: Skyl perlerne grundigt og kog dem i rigeligt letsaltet vand i ca. 18 minutter, til de er møre og har det bid, du foretrækker. Sigt kogevandet fra, lad dem dryppe godt af i sigten og hold dem varme.
Kom vand, lagereddike og sukker i en gryde og bring det i kog. Kog de hvide asparges i lagen i ca. 6-8 minutter, til de er møre, men stadig sprøde i biddet. Sigt kogelagen fra og dryp aspargesstykkerne grundigt af.
Kom rapsolien i en stor stegepande og varm olien op ved middel varme. Tilsæt de grønne aspargesstykker. Lad aspargesen tage farve og skru ned til lav varme. Sauter
aspargesen i ca. 4 minutter.
Kom de forkogte, varme perler og de hvide asparges i panden og vend dem forsigtigt med de grønne aspargesstykker. Varm salaten igennem. Tilsæt persillen og smag til med salt og peber.

Dressing: Pisk eller ryst sennep, sennepskorn, eddike, sukker og den resterende olie godt sammen. Hæld dressingen over de varme perler og asparges, bland forsigtigt og server.

Tip: Du kan også lave en kold udgave af denne salat. Så skal du bare lade perler og asparges køle helt af, inden du blander dressingen i.

Opskriften er fra kogebogen Perler fra Skærtoft Mølle